SICAK DAHA DA SICAK OLACAK

Mevsim gereği havaların sıcak olması normal. Sıcak hava hayatımızı olumlu yönde etkileyecek sonuçları beraberinde getiriyor ancak, sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkınca Bu hem canlılar için hem de tabiat için olumsuz sonuçların yaşanmasına neden oluyor.

Yaz aylarının sıcak olması son derece doğal. Ancak aşırı sıcaklıklar sağlığımızı da riske ediyor. Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması, güneş çarpmasına yol açıyor. Böylesi bir duruma karşı tedbirli olması gerekmektedir. Hipertermi dediğimiz güneş çarpması vücut ısısını ayarlayan mekanizmanın çalışmamasıyla birlikte ortaya çıkan ve çok tehlikeli olabilecek şekilde vücut ısısının yükselmesidir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yaptığı uyarıda, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların normal değerlenin üzerinde seyredeceğini açıkladı. Yani bu açıklamayı açtığımız da sıcaklıkların 45-50 derecelere yükselmesi söz konusu olabilecek. Sıcaklıkların artması özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastaların sıkıntı yaşamasına neden olabiliyor. Sıcak günlerde vücudun ısıya karşı duyarlılığı artıyor ve vücut terleyerek ısısını dengede tutmayı hedefliyor. Ancak metabolizma bu durumda dengeyi korumakta yetersiz kalıyor. Yükselen vücut ısısı beyin veya diğer hayatı organlarımızda hasara yol açabiliyor. Bu olumsuz duruma karşı koyabilmek için normal insanların bu sıcak havalarda hergün en az 2,5-3 litre sıvı tüketmesi gerekiyor. Yine bu tür sıvak havalarda kapalı araç içinde çok uzun süre kalınmamalı. Giysi olarak açık renkli ve bol giysiler giyinilmeli. Herhangi bir olumsuzluk durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmeli. Kronik hastaların çok mecbur kalmadıkça günün sıcaklığın artış gösterildiği saatlerinde dışarı çıkılmamasına özen gösterilmeli.

Sıcaklığın artması sağlımız için risk oluştururken tabiat açısından da olumsuzluk yaratıyor. Sıcaktan dolayı tabiatta ki otlar çok daha kuru oluyor. Bu durumda yangın çıkma riskini artırıyor. Bu durumu göz önüne almalı, özellikle araç ile seyahat halinde iken sigara izmaritlerini yola atmamalıyız. Yine cam şişeleri kuru otların olduğu alanlara da bırakmamalıyız. Çünkü güneş ısısı camların aşırı ısınmasına neden oluyor. Hem sağlığımız için hem de yaşadığımız dünyamız için aşırı sıcaklarda gerekli önlemleri alarak korunmamız gerektiğini unutmayalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SICAK DAHA DA SICAK OLACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin