Sigarayı bıraktı topladığı parayla bin öğrenciye yemek fişi dağıttı

featured
ELAZIĞ'DA YAŞAYAN YUNUS SAYLAN, 4 BUÇUK YIL ÖNCE SİGARAYI BIRAKMASININ ARDINDAN SİGARA PARALARINI TOPLAYARAK 38 BİN LİRA TOPLADI. TOPLADIĞI PARALARLA FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE OKUYAN BİN ÖĞRENCİYE YEMEK FİŞİ DAĞITIRKEN, ŞEHİTLER İÇİN DE MEVLİT OKUTTU. (AHMET MÜCAHİD KANTARCIOĞLU - RIDVAN YEŞİLIRMAK/ELAZIĞ-İHA) Elazığ'da yaşayan Yunus Saylan, 4 buçuk yıl önce sigarayı bırakıp şimdiye kadar 38 bin lira topladı. Topladığı paralarla Fırat Üniversitesinde okuyan bin öğrenciye yemek fişi dağıtırken, şehitler için de mevlit okuttu.

Elazığ’da yaşayan Yunus Saylan, 4 buçuk yıl önce sigarayı bırakıp şimdiye kadar 38 bin lira topladı. Topladığı paralarla Fırat Üniversitesinde okuyan bin öğrenciye yemek fişi dağıtırken, şehitler için de mevlit okuttu.
Elazığ’da yaşayan iki çocuk babası Yunus Saylan, 18 yıl boyunca içtiği sigarayı 4 buçuk yıl önce bırakmaya karar verdi. Bıraktığı sigara paralarını da biriktirmeye başlayan Saylan, 4 buçuk yılda biriktirdiği 38 bin lirayı geçen ay itibariyle Fırat Üniversitesinde okuyan öğrencilere ayda bir defa olmak üzere bin adet fiş dağıtmaya başladı. Bunun yanı sıra biriktirdiği paralarla Mühendislik Fakültesinde bulunan Akademi Camide hayatını kaybeden uçak mühendisi Tarık Kesici, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve şehitler için mevlit okutarak lokum ikramında bulundu.
Maddi ve manevi her zaman devletin yanında olduklarını belirten hayırsever vatandaş Yunus Saylan, “Gençlerimizin kötü alışkanlıkları bırakmasına yardım edip, onlara yardım etmek lazım. Devletimize, şehitlerimize sahip çıkmak ve bu gelenekleri yaymamız lazım. Büyüklerimiz da kötü alışkanlıkları ve sigarayı bıraksınlar. Ben sigarayı bıraktım yaklaşık 50 bin lira biriktirdim. Her ay şehitlerimize Mevlid-i Şerif okutup öğrencilerimize yemek veriyoruz. Öğrencilerimiz zor durumdalar. Bu pandemi döneminde öğrencilerimize ve devletimize sahip çıkmamız lazım” dedi.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerden Ali Yeşil, “Biz öğrencilerin böyle şeylerin devam etmesini temenni ederiz. Malum ekonomimiz ortada. Biz de geldik ücretsiz yemeğimizi yedik. Böyle şeylerin devam etmesini bekliyoruz. Hayırda bulunanın Allah işini gücünü rast getirsin” diye konuştu.
Öğrencilerden Tafadzwa Bradley Kanyungwe ise, “Bugün yemek ücretsiz, bu iyi bir şey” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sigarayı bıraktı topladığı parayla bin öğrenciye yemek fişi dağıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin