SİVRİCE’DE ÜRETİCİLERE 32 ADET SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE SÜT GÜĞÜMÜ DAĞITILDI

featured

Sivrice’de “Kadın Eli Değmiş Gibi Süt Sağım Makineleri ve Süt Güğümü Projesi” kapsamında 32 yetiştiriciye süt sağım makinesi ve süt güğümü düzenlenen törenle teslim edildi.

“Kadın Eli Değmiş Gibi Süt Sağım Makineleri ve Süt Güğümü Projesi”  kapsamında Sivrice İlçesinde 32 yetiştiriciye süt sağım makinesi ve süt güğümü düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene; Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, DAP Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural; projenin kırsalda yaşayan üreticilerin gelir düzeyini ve yaşam kalitesini artıran bir proje olduğunu, hazırlayacakları yeni projelerle ilçe halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

İl Müdürü Ali Kılıç İse; Süt bakterilerin çok hızlı çoğaldığı kolay bozulan bir ürün. Bu nedenle hijyenik şartlarda elde edilmesi ve hızlı bir şekilde soğuk zincire aktarılması son derece önemli. İlçe Müdürlüğümüzün hazırladığı proje sayesinde, sağılan süt en kısa zamanda süt soğutma tankına ulaştırılarak, kaliteli sütten, kaliteli ürün elde edilecektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SİVRİCE’DE ÜRETİCİLERE 32 ADET SÜT SAĞIM MAKİNESİ VE SÜT GÜĞÜMÜ DAĞITILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin