SİYASETİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

featured

Haberkent Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz ve yayınladığımız görüntülerin ardından Mevlüde Teyze açıklamalarıyla Türkiye gündemine otururken, bir süredir Elazığ’da en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Teyzemiz, ilimize gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığında 10 CHP milletvekilinin katılımıyla oluşan CHP Ekonomi Masası’yla Kapalı Çarşı’da karşılaşmış ve CHP’yi eleştirmişti.

Kendisinin söylemine göre bir süredir böyle bir karşılaşma fırsatı kollayan Mevlüde Teyzemiz CHP’li heyeti şu sözlerle topa tutmuştu:

“Ben zamanında hastanede yattığımda ilaç bulamıyordum. Şimdi benim eşim hastanede yatıyor aynı 5 yıldızlı otel gibi. Yemeği, bakımı her şeyi… Niye ortaya düşmüşsünüz? Hiçbir şey pahalı değil. Herkes alıp zıkkımlanıyor. Herkes alıp yiyor. Biz emekliyiz. Allah’a şükür paramı bile arttırıyorum. Bu zamları zenginler, fabrikatörler yapıyor. Tayyip Erdoğan mı yapıyor? Herkes Tayyip Erdoğan yapıyor diyor. Sen olsan ayağına sıkar mısın? Bir zaman biz sigorta hastanelerinde birbirimizin saçını yoluyorduk ilaç kuyruğunda. Siz Türkiye’ye bakın. Dışarıya bakmayın.”

Bu sözleriyle haberimiz sonrası gündeme oturan Mevlüde Benderlioğlu’nu, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, kaldığı hastanede ziyaret etmiş.

Aslında Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmesine ve bu eleştirilerin ülke geneline yayılmasına rağmen ilk olarak sayın Erol’un ziyaret etmesi oldukça anlamlı.

Gürsel Erol’un kendilerini eleştiren teyzemize ziyareti sırasında birtakım açıklamalar da yapmış. Erol, “Teyzemizin Maşallahı var. Bu açıklamalarda hiçbir sorun yok çünkü bize göre vatandaşın söylediği her zaman doğrudur. Ben Mevlüde Teyzemizi kutlamaya geldim. Biz insanların düşüncelerine  önem veriyoruz. Bizim gibi düşünmese de bu ülkenin her yurttaşının kendine göre düşüncesi olacak ve herkes kendi düşüncesini, hoşumuza gitse de gitmese de özgürce ifade edecek. Teyzemiz orada CHP Milletvekillerine Sayın Cumhurbaşkanı’nı methetti ve CHP politikalarını eleştirdi. Bu onun en doğal hakkıdır. Ben teyzemizi kutluyorum çünkü sonuçta bu ülkede herkes düşünlerini korkmadan, özgürce ve cesurca ifade edebilmeli. Teyzemize bunun için teşekkür ederiz” Demiş.

Erol’un teyzeye ziyareti esnasında ise Kapalı Çarşı’da yaşanan tartışmalı diyalogun tam aksine oldukça samimi görüntüler oluşurken Gürsel Erol aslında bu ziyaret ile siyasetin birleştirici gücünü tüm Türkiye’ye göstermiş oldu.

Siyasette, kendisinden olmayanı veya kendisini eleştiren yurttaşı dışlamak yerine kucaklayan siyasilerin samimiyetini sorgulamamak gerek. Çünkü siyasette bunun örneği yok denecek kadar az. Erol’un teyzeyle olan ziyareti sırasında kullandığı; “Bu açıklamalarda hiçbir sorun yok çünkü bize göre vatandaşın söylediği her zaman doğrudur. Ben Mevlüde Teyzemizi kutlamaya geldim” ifadesi ise kendilerini desteklemeyen hatta eleştiren vatandaşları da bağrına bastıklarını ve ayrım yapmadan kucakladıklarının mesajını veriyor.

Partisinin Genel Başkan yardımcısı ve 10 milletvekili arkadaşının bulunduğu bir ortamda, seçildiği şehirde böyle bir eleştiri almasına ve bu eleştirinin ülke gündeminde ses getirmesine karşılık Gürsel Erol’un kalkıp teyzemizi kutlamak için ziyaret etmesi örnek bir davranış oldu.

Düşünsenize, yaşanan olayları bir başka partinin kurmayları yaşıyor. Bir başka partinin önemli isimleri heyet şeklinde Elazığ’a geliyor ve vatandaşın biri kameraların kayıtta olduğu bir ortamda o partiyi eleştiri yağmuruna tutuyor. Ve bunun Türkiye gündemine oturduğunu düşünsenize. O partinin yetkilileri Gürsel Erol’un gösterdiği hassasiyeti gösterir miydi sizce? Yaşayıp görmek gerek.

Dedik ya siyasette bu tür örnek davranışların sayısı yok denecek kadar az. Biz de, siyasetin birleştirici gücünü kullanarak kendilerini, partisini ve partisinin genel başkanını eleştirmesine rağmen, eşinin kaldığı hastaneye bizzat giderek Elazığlı teyzemizi ziyaret eden Gürsel Erol’a örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SİYASETİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin