Sizlere Güveniyoruz

featured

Lise Geçiş Sınavı yarın ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yapılacak. İlimizde yapılacak olan sınava 8890 öğrenci 139 salonda girecek. Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Yiğit, sınavla ilgili tüm önlemlerin alındığını belirterek, “Bizler sınav güvenliği konusunda tüm önlemlerimizi aldık. Sınava girecek olan öğrencilerimize güveniyoruz onların başarılı olacağına olan inancımız da tam.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in LGS öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Biz sınava girecek olan tüm çocuklarımıza güveniyoruz. Onlar için tüm tedbirlerimizi alarak sınava sağlıklı bir ortamda girebilmeleri için uygun olan tüm şartları sağladık. Öğrencilerimizin ve velilerimizin de içi rahat olsun.

04 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak olan 2023 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav’a  (LGS) ilimizde 139 sınav salonunda 8.894 öğrenci katılacaktır. İki oturum şeklinde yapılacak olan sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak.

“HAYATIN SADECE SINAVDAN İBARET OLMADIĞINI ASLA UNUTMAYALIM”

Sınav öncesi öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Müdür Yiğit:

Şunu unutmayın, hayat sadece sınavdan ibaret değildir. Sınavı gözünüzde çok büyüttüğünüzde kaygı düzeyiniz yükselecek ve dikkatiniz dağılacaktır. Biz sınav gününe sakin, dinlenmiş ve yeteri kadar uyumuş olarak girmenizi istiyoruz. Sınav günü tüm öğretmenlerimiz sizleri sınav salonlarınızda karşılayacak ve sınav sonuna kadar yanınızda olacaktır. Bu nedenle rahat olun ve bizim için çok değerli olduğunuzu sakın unutmayın.

ÇOCUKLARIMIZA DESTEK OLALIM

Sınav öncesinde velilerimize de çağrıda bulunan Müdür Yiğit; Pazar günü çocuklarınızın gireceği sınav elbette onların gelecek hedefleri ve okul yaşamı için önemli bir aşamadır. Ancak hiçbir şey çocuklarınızın sağlığından, mutluluğundan önemli değildir. Çocuklarınız için, sizlerin desteği ve takdiri çok önemlidir.

Sınavın yaklaştığı son günlerde onlara moral vermeniz, yüreklendirmeniz ve sınav sonucu ne olursa olsun onların sizin için değerli olduğunu hissettirmeniz çok önemlidir. Bu şekilde rahat bir kafayla ve kaygı düzeyi azalmış bir şekilde sınava giren çocuklarınız daha başarılı olacaktır.

Sizlerden isteğimiz çocuğunuzun sınavı nasıl geçerse geçsin ona gösterdiğiniz sevgi ve değeri asla eksiltmemenizdir. Çocuğunuzun okuyabileceği sınavsız girilebilen farklı okullar olduğunu unutmayın.

SINAV GÜNÜ GÜRÜLTÜSÜZ BİR ORTAM İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Sınav günü ve saatinde tüm vatandaşlarımızdan çocuklarımız geleceği için anlayış bekliyoruz. Özellikle sınavların yapılacağı okullarımızın yakınlarında ve çevresinde bulunan iş makinalarının çalıştırılmaması ve inşaatlarda çalışmaların durdurulması için ilgili birimlerle gerekli görüşmelerimizi sağladık. Ayrıca sınav saatinde trafikte bulunan araçlarımızın sürücülerinin de korna kullanmamaları konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek olan bu sınavda onları rahatsız edebilecek her türlü gürültü ve sesten uzak bir ortam oluşması için desteklerini bekliyoruz.

“Bugünden sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sizlere Güveniyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin