Şorşor Projesine Ödenek Verilmemiş

featured

ŞORŞOR DERESİNDE ÇALIŞMALARININ 2021 YILI PROGRAMINA ÖDENEK VERİLMEMESİ NEDENİYLE İŞİN BİR SÜRE DURDUĞU, YAPILAN GİRİŞİMLER SONUCU İŞE TEKRAR BAŞLANMASININ SAĞLANDIĞI AÇIKLANDI.

•             Uzun yıllardır Elazığ’ın çözüm bekleyen Şorşor Deresi problemine çözüm getirilmesi amacıyla 2016 yılında yapımına başlanan projede Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı.

             Projenin ikinci etabı için 2021 yılı Ocak ayında ihale yapılmasına karşılık projeye ödenek verilmemesi sonucu ikinci etap çalışmalarına başlanamadığı açıklandı. Şorşor Deresi projesi ilimizin Kızılay, Aksaray ve Hicret Mahallelerinin kaderini değiştireceği için bu bölgede yaşayan vatandaşlar projenin yapımına başlanmasını istiyorlar.

•             DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler birimi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yüklenici firma ile yapılan görüşmeler neticesinde, işin önemi de dikkate alınarak işin ilerlemesine paralel olarak ödenek temini için girişimde bulunulması kararlaştırılarak çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.”denildi

•             5.000 metrelik Şorşor Deresi Açık Kanal Projesinin yapım ihalesi 20 Ocak 2021’de gerçekleştirilmesine karşılık alışmalara başlanılamadı.  Projenin tamamlanması durumunda bölgede 5 adet köprü yapılarak ulaşımın rahatlaması da sağlanacak.

•             DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün yaptığı girişimler sonucu yüklenici firma tarafından işe başlanılması teklifinin özellikle bütçe temini konusunda ilimiz Milletvekillerinin nasıl bir tutum içinde olacakları da merak konusu oldu.

•             Vatandaşlar, “Bu projenin bir an önce tamamlanması için başta milletvekillerimiz olarak üzere yetkililerin gerekli çabayı göstermelerini istiyoruz. Başlamış bir projenin bitirilmesi gerekir. Bu çalışma bir-iki yıl beklerse sıkıntı yaratır” dediler.

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan ve çözüm oluşturmak amacıyla 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı.

Ancak Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan ikinci etap 5000 bin metrelik açık kanal  çalışmalarına başlanamamıştı.

Şorşor Deresinde ihale sonrası çalışmaların durduğu açıklamasının ardından DSİ 9. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Şorşor Deresi İslah çalışması projesine 2021 yılı için ödenek konulmadığı, bu nedenle işin bir süre durduğu, ancak projenin önemi dikkate alınarak işin ilerlemesinin  parelel olarak ödenek temini yapılarak işin planlanan zaman içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden haberle ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

“Tarım ve Orman Bakanlığı Makamından alınan İhale İzni Olur’una istinaden DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 2020 / 700847 İhale Kayıt numarası ile ihalesi yapılan Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi 2. Kısım (Şorşor Deresi) Taşkın Koruma işine ait sözleşme, yüklenici firma Murat Demirci İnşaat A. Ş. ile 25.05.2021 tarihinde 19.499.000 TL ihale bedeli üzerinden imzalanmış ve 01.06.2021 tarihinde ilgili firmaya yer teslimi yapılmıştır. Sözleşmeye göre işin 25.01.2023 tarihine kadar tamamlanması öngörülmüştür. Bu çerçevede yüklenici firma şantiyesini Hicret Mahallesinde kurmuştur. Yüklenici firma tarafından hazırlanarak onaya sunulan imalat iş programı 08.07.2021 tarihinde onaylanmıştır. Ancak ihale ile ilgili kurumumuzdan kaynaklı olmayan nedenlerden dolayı KİK sürecinde meydana gelen gecikme ve 2021 yılı bütçesinin durumu nedeniyle 2021 Yılı Yatırım Programında söz konusu işe ödenek tahsisi yapılmamıştır. Bu nedenle yüklenici firmanın onaylanan iş programı çerçevesinde işe devamında gecikme meydana gelmiştir. Yüklenici firma ile yapılan görüşmeler neticesinde, işin önemi de dikkate alınarak işin ilerlemesine paralel olarak ödenek temini için girişimde bulunulması kararlaştırılarak çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir. Bütçe imkânları çerçevesinde söz konusu işin planlanan sürede tamamlanması sağlanacaktır.

Elazığ ilimiz ve söz konusu mahallerimiz için önem ve önceliği dikkate alınarak çalışmalar yürütülmüş ve her aşamasında yerel basın ve kurumsal sayfalarımızdan gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca, kurumumuz tarafından yürütülen her iş için talep sahiplerine istedikleri zaman randevu verilmekte ve bilgi verilmektedir. Buna rağmen bazı basın ve yayın organlarında yayımlanan ŞORŞOR DERESİNDE İHALE SONRASI ÇALIŞMA YOK! Haberi üzerine bu açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir. “

Öte yandan Şorşor Deresi Projesini yakından takip eden bölgede ki mahallelerde yaşayan vatandaşlar, “Bu projenin bir an önce tamamlanması için başta milletvekillerimiz olarak üzere yetkililerin gerekli çabayı göstermelerini istiyoruz. Başlamış bir projenin bitirilmesi gerekir. Bu çalışma bir-iki yıl beklerse sıkıntı yaratır” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şorşor Projesine Ödenek Verilmemiş

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin