SPORTİF YATIRIMLAR İLE ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLECEK

Elazığ, son yıllarda spor alanında ki ihtiyaçlarını giderme noktasında yaptığı girişimlerin karşılığını almak üzere, 1970’li yıllarda yapılan Atatürk Stadının yerine yapılan yeni stat bu yıl tamamlanacak ve hizmete girecek. Aynı mekânda yapılan Spor Salonunda tamamlanıyor.  Fırat üniversitesi bünyesinde yapılan devasa spor Salonu ilimize önemli kazanımlar sağladı. Olimpik Yüzme Havuzu ile ilimizde ilk kez Su Sporları şampiyonaları düzenlendi. Amatör Liglerde ki takımların müsabaka oynamaları ile yapılan sahalar tamamlanarak hizmete açıldı. Gerçekten ilimizde düzenlenen Gelişim ligleri ile 1. Ve 2. Amatör Liglerde oynanan maçların yükünü kaldıracak tesisler yapıldı. Bunların yanında Cumhuriyet Tarihinin Spor alanında ki en büyük yatırımı da başlatıldı ve devam ettiriliyor.

Başarılı sporcuları çıkarmak, bunların Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda yer almasını sağlamak mutlaka tesisle olacağını biliyoruz. Geçmişte ilimiz adına bu şampiyonalara katılanlar ve madalya kazanan sporcularımız parmakla sayılacak kadar azdı. Şimdi Boks, Badminton, Atletizim, Kick Boks gibi branşlarda onlarca sporcumuz ilimize madalya kazandırıyor. Bunlara önümüzdeki süreç içinde Kayak ve Su Sporlarını da ilave edebiliriz. Baktığımız da ilimizin futbolda 4 takımı 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liginde olduğunu görüyoruz. Bunların lig yükselmesini sağlamamız gerekiyor. Salon sporlarında Basketbol, Hentbol, Voleybol branşlarında ilimizi temsil ettiğini görüyoruz. Bu branşlarda yaşanan gelişmeler gelecek adına umut veriyor. Ancak Süper Lige yükselen takımlarımızın buralarda kalıcı olmasını sağlamakta sıkıntı yaşıyoruz.

İlimizin merkezi ile ilçelerinde eksikliği hissedilen spor tesislerini gidermek adına Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan yatırım programı kapsamında birçok tesisin yapımına başlandı. Önümüzdeki süreç içinde ihaleleri yapılarak başlatılacak tesisler var. Bunlardan biride Atletizm Pisti. Gerçekten bu alanda son derece yetenekli sporcuları bulunan ilimiz bu eksikliğinin giderilmesi ile birlikte gelişimleri hızlanacak ve bunun da olumlu sonuçlarını almaya başlayacağız. Biran önce bu projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Burada bir eksikliği de belirtmekte fayda var. İlimizde yüzme havuzu eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Daha önce ilimizde Doğukent, Abdullahpaşa( Misland) gibi bölgelerde vatandaşların kullanabildiği yüzme havuzları vardı. Bunlar kapandı. İlimizin farklı bölgelerinde özel sektörün yapacağı yüzme havuzları yazın sıcağında insanlarımızın serinlemesine imkân sağlayacaktır.

Başlayan ve başlatılması planlanan spor yatırımları ile ilimizin birkaç yıl sonra önemli başarılara imza atacak sporcu sayısı artacaktır. Hedefimiz bu yetenekleri tespit ederek her branşta elit sporcular yetiştirmek ve bunların ülkemize  madalya kazandırmalarını sağlamak olmalı. İnanıyorum ki bunu da başaracağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SPORTİF YATIRIMLAR İLE ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin