STK Platformu, AFAD Çadırlarını Toplamaya Başladı

featured

STK Platformu 2020 Elazığ depreminde dağıtılan AFAD çadırlarının şuanki deprem bölgelerine acilen sevkiyatı için çalışma başlattı.

Türkiye, “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

İlki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’da 2020 Elazığ depreminde dağıtılan AFAD çadırlarının şuan ki deprem bölgelerine sevkiyatı için çalışma başlattı.

Bu Kapsamda Mollakendi beldesine bağlı Güntaşı köyünden duyarlı vatandaş tarafından 2 adet çadır deprem bölgesine gönderilmek üzere teslim alınıp Elazığ AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

AKSUOĞLU: AFAD ÇADIRLARINI BİRAN ÖNCE TESLİM EDELİM

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, AFAD Çadırlarının İadesi İçin Elazığ Halkına Çağrıda Bulundu. Aksuoğlu, “Biz Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları olarak depremin ilk anından itibaren sahadayız depremzedeler için elimizden geleni yapıyoruz. Dün yerel televizyonumuzda canlı yayında ben AFAD’ın atmış olduğu Afet Çadırlarının geri iadesi ile alakalı bir kampanya başlatmıştım sağolsun duyarlı vatandaşlarımız bize geri dönüş yaptılar. Bugün Mollakendi Güntaşı Mahallesi’nde bir duyarlı vatandaşımızın çadırını almak için geldik sağolsun teslim ettiler bana. Yüzyılın felaketini yaşıyoruz çok büyük bir olay 10-15 tane şehir 150’inin üzerinde ilçe binlerce yerleşim alanı 15 milyon insan 110 kilometrekare bir alandan bahsediyoruz. Bugün dünya üzerindeki bütün arama kurtarma ekipleri geldi belki de şuan depremin tamamına ancak ulaşabilir. Bizde bugün gün gün bugündür dedik ben buradan Elazığlılara sesleniyorum. Elazığ insanı asil insandır, vefalı insandır, dar günde birlik olan insanlardır lütfen rica ediyorum gün bugündür bugün bir vebaldir elimizdeki AFAD çadırlarını biran önce teslim edelim bizi arayın bizler gelip alalım AFAD’la, Muhtarlarla irtibata geçin lütfen teslim edin” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
STK Platformu, AFAD Çadırlarını Toplamaya Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin