Tarihi dizilerle unutturulmak istenen gerçek hayat!

featured

Son zamanlarda sürekli ekranlarda olan tarihi dizilere bir yenisi daha ekleniyor. Az önce fragmanlarını gördük! Estetik açıdan da göze hitap eden, takla atıp ata binen, iki oku aynı anda hedefine ulaştırabilen, ‘imdi, yettim, o vakit’ gibi cümleleri ezberlemiş, bir Türk hatun kişiyi anlatan yeni bir televizyon dizisi. (Bağlayacağımız nokta ekonomi olacak şimdiden söyleyelim!)

Bundan üç beş sene önce Diriliş Ertuğrul ile yayın hayatına giren tarihi diziler, öyle hızlı bir ilgi gördü ki; ardı arkası kesilmedi. İlk etapta insanlara, gençlere tarih şuurunu anlatmak için yola çıkıldığını düşündürse de, artık suyu çıkmış, posası kalmış ve kabak tadı vermeye başlamış birer serüven haline geldiği yorumunu yapabiliriz.

Elbette karar kamuoyunun. Bir malın alıcısı var diye bu denli üretim yapılıyor diyebilirsiniz. Arz talep meselesi bir yerde; ama bu kadar talep var mı onu sormak lazım öncelikle. Kuruluş, Yükseliş, Barbaros, Abdulhamit, Bir Zamanlar Kıbrıs, Diriliş dizisinin tekrarları… Şimdi de Destan!

Bunlardan çoğu elektrik faturalarına bile yansıyan TRT payına düşen vergilerimizle çekilen devlet televizyonunda yayınlanan diziler. Kaslı, yakışıklı tarihi karakter; bir o kadar narin, güzel alımlı kadına âşık olur. Bir yandan devlet işleriyle meşgul olurken beyimiz, diğer yanda da yüreğinin götürdüğü yere gider. Halep senin Şam benim dolaşıp durur. Bunlar bütün dizilerimizin kısa özetidir. Hepsi mükerrer sahnelerden oluşuyor. Oysaki biz kılıçla fethettiğimiz yerleri adaletle ve siyasetle yönettik. Bizim dizilerde siyaset, politika, satranç hak getire. Varsa yoksa alımlı abla, sürekli şaha kalkan at ve kan!

Lütfen yanlış anlaşılmasın, tarihimizle övünmek bizim şerefimiz. Cihan imparatoru olmuş, gittiği her yere huzur götürmüş ecdadın torunlarıyız, Hamdülillah…

Peki, neden sürekli bu diziler yayınlanır. Bize anlatılmak istenen sadece ecdadın yaptığı kahramanlıklar mı? Ya da subliminal mesajlar mı? Biz kahramanlıkları görüyor ve biliyoruz. Keşke dizide değil de reelde bize siyasetin hünerlerini ve o yükseliş döneminin refahını anlatsanız.

Bu millet zaten nesillerdir, yıllardır yokluğu, zorluğu, mücadeleyi görüyor, izliyor, hissediyor. Dizilerde oynanan Bizans oyunlarını bize anlatmak yerine artık hamleyi düzgün yapıp rakibin şahına biz binsek olmaz mı?

Tamam, tarihte iyiydik de şimdiye baksak çok mu şey istemiş oluruz? Her geçen gün akaryakıta gelen zam yetmiyormuş gibi son olarak istenmeyen 10 elçinin oluşturduğu sıkıntı Euro’yu 12 lira sınırına getirdi.

Lütfen, artık şu dizideki gibi oldu bitti hareketleri bırakın da, siyaseti kuralına göre oynayın. Zira vatandaşın artık dizi izleyecek sabrı kalmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarihi dizilerle unutturulmak istenen gerçek hayat!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin