TARTIŞMALARI GERGİNLİK OLUŞMADAN YAPMALIYIZ

Elazığ’ın sıkıntılarına çözüm getirilmesi için tüm yöneticilerin, siyasetçilerin ve STK temsilcileri ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yapılanları takip etme ve yapılanlarda ortaya çıkan eksiklikleri gündeme taşıyıp bunların çözüm bulmasını sağlamaya çalışması ilimizin menfaatine olacaktır. Burada önemli olan bu tartışmaların gerilime dönüşmesine izin vermeden yapılmasını sağlamak.

Ülkemiz bulunduğu coğrafya ve konumu nedeniyle sürekli olarak asırlardır üzerine oyunlar oynanan bir konumda. İlimizde ülkemiz gibi bulunduğu coğrafya ve konum itibarı ile bölgemizin önemli bir merkezi konumunda. İlimizin gelişmesi, yaşadığı sıkıntılarına çözüm bulunması için herkes üzerine düşeni yapmanın çabasında. Ancak yapılan bu çalışma ve gösterilen çabalarda eksiklik kalmıyor mu, olmuyor mu hem kalıyor hem de oluşur. Bunları gündeme taşımak ve tartışmak kimseyi üzmeyecek kırmayacak ve gerginliğe yol açacak açıklamalar yapmayacak. Çünkü bizim gerginlik yaşamak yerine ortak akıl üretip sorunlarımızı çözüme ulaştırmamız gerekiyor. Çünkü biz depremin ardından önemli mağduriyetler yaşamış bir şehiriz. Bu şehrin tekrar ayağa kalkması için ne gerekiyorsa bunların yapılması sağlanması gerekiyor. Bunlar yapılırken, gelen hizmette eksiklik varsa ve bunlar gündeme taşınıp çözüm bulması isteniyorsa, bunu gerginliğe dönüştürmek kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine bu tür gerginlikler yeni olumsuzluklara zemin hazırlar.

Elazığ’ın menfaatlerini şahsi menfaatlerimizin üzerinde tutmamız gerektiğini, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara çözüm getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını, bunları yapanların desteklenmesi, yapılmayanları gündeme taşıyarak yapılmasına ön ayak olunması bu şehrin ve bu şehirde yaşayanların mutluluklarının artırılması önce yöneticilerin sonrada Siyasilerin aslı görevidir. Bunların talep edilmesi de bu kesim tarafından asla farklı bir yaklaşım ile karşılanmamalı. Birlik ve beraberlik içinde, istişarede bulunarak hareket etmek bu alanda ilimizi hak ettiği yere taşıyacaktır. Ancak burada özellikle siyasi hesap içinde bulunmadan atımlar atılmalıdır. Zaten yapılmayanlar veya vatandaşların talepleri olumlu bir şekilde karşılık bulduğunda bunun siyasi karşılığı alınacaktır.

Son iki yılda önce deprem ardından pandemi sürecini yaşayan ilimiz iki kez mağdur oldu. Özellikle pandemi konusunda insanlarımızın aşı konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü yapılan mücadelede en önemli önlem aşı. Bunun içinde lütfen kollarımızı sıvayalım. Aşımızı olalım, kendimizi, sevenlerimizi ve toplumumuzu riske atmayalım.

Bu konuda özellikle deprem ve ardından pandemi sürecinde mağdur olan esnaflarımızın yeni mağduriyetler yaşamaması adına vatandaşlık görevimizi yerine getirelim. Elazığ’ın Korona 19 ile mücadelede vaka sayısı yükselen değil düşen iller arasında yerini almasını sağlayalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TARTIŞMALARI GERGİNLİK OLUŞMADAN YAPMALIYIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin