Taşköprü sarımsağı artık Elazığ’da üretiliyor

featured

Kastamonu Sarımsağı olan Taşköprü Sarımsağının üretimi artık Elazığ’da da yapılıyor.  Elazığ merkeze bağlı cip köyünde üretimine başlanan Taşköprü Sarımsağı hasadı başladı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık Ve İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan hasat alanında incelemelerde bulundu.

Elazığ valisi Erkaya yırık, Elâzığ’da yetiştirilen ürünlere değinerek  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi kapsamında çiftçilere verilen nakdi yardımın olduğuna dikkat çekti.

Vali Yırık; “Elazığ’ımızın mevcut yetiştirmiş olduğu ürünlere: vişnesine, kirazına, kayısısına, bademine, üzümüne ve dahası bir çok ürüne ilave olarak alternatif ürün tarzında çiftçimiz burada bir faaliyet yapmış sarımsak ekimi ile ilgili. Gerçekten alanda yapılan işlemin netice verdiğini, ürünün gayet iyi bir şekilde hasılata dönüştüğünü hepimiz görüyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı bu sene proje kapsamında Elazığ’da 100 dekarlık alanda 20 çiftçimize toplamda 420 bin TL’lik nakdi yardım yapmak suretiyle teşvik ve destek sağlıyor. Bu çiftçilerden birisi de Ömer Atalar kardeşimiz. Bugün geldiğimiz alanda hasadını da yapacağız. Kendisi Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine ait bu bilinen sarımsağının tüm özelliklerine benzer bir şekilde sarımsağı burada yetiştirmiş. Bilinen ürünlerin dışında farklı ürünlere de yönelmemiz gerekiyor” dedi.

Sarımsak üreticisi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer Atalar ise , sarımsağın özelliklerinde bahsederek, bölgede birim alanda kar yapacaklarını hedeflediklerimi söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taşköprü sarımsağı artık Elazığ’da üretiliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin