İrfan ARSLAN
*Geçtiğimiz yıllarda Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında alınan Gezi Teknesi Keban ilçesi Ballıca mevkiinde demirlemiş durumda. Tekne ile ilgili olarak bakım ve diğer işlerinden sorumlu kim? Teknenin gerekli bakım ve oranım çalışmaları yapılmazsa çürümeye başlayacağı düşünülmüyor mu?
* Elazığ’ın Turizm destinasyonunda önemli kazanımlar sağlayabileceği ve bu konuda Vali Kaldırım zamanında başlatılan çalışmalar neden devam ettirilmiyor. Bu konuda yetki kimde?
* İlimizin Turizm alanında özellikle bu kanyonlarda yapılması planlanan çalışmalar kapsamında yer alan Büfeler, geziye gidenlerin ihtiyaçlarını karşılayacakları sosyal tesisler, lokantalar, iskeleler ve diğer tesisler adına ne gibi planlamalar yapıldı. Bu planlamalar ne zaman yatırıma dönecek?
* Ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan Pandemi sürecinin alınan önlemler ile vaka sayılarının azalması ve normal yaşama geçilmesi halinde bu kanyonlara gitmek isteyecek olan vatandaşların taleplerini karşılama adına ne gibi çalışmalar yapılıyor? Bu konudaki yetki kimde?
* Haberkent Gazetesi olarak konuyla ilgili yetkili kurumların gerekli çalışmaları yapmalarını ve taleplerin karşılanması adına eksikleri gidecek adımları atmalarını Elazığ Turizm Sektörü adına talep ediyoruz.
Doğuanadolu bölgesinin önemli kültür ve turizm merkezi konusunda bulunan Elazığ’da turizm sektöründe önemli karşılık bulan ve ilimizde geçtiğimiz yıllarda Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfi yapılan Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları kaderine mi terk edildi? 9 milyon yıl öncesine ait olduğu öne sürülen kanyonlara gitmek isteyenler için alınan Gezi Teknesi kaderine mi terk edildi?
Geçtiğimiz yıllarda Elazığ Vali Çetin Oktay Kaldırım, bu kanyonlara ilgi ve alakayı artırmak, özellikle de Turizm sektöründe çalışma yapan firmaların dikkatini bu kanyonlara çekip, firmalarca bu kanyonlara turların düzenlenmesi amacıyla satın alanın Gezi Teknesi, Vali Kaldırım’ın ardından Keban ilçesi Ballıca bölgesinde demirlenmiş durumda. Bu teknenin bakımı ve onarımı ile ilgili olarak sorumlu kurum kim? Bu teknenin gerekli bakım ve onarımları yapılıyor mu? Yoksa bu tekne demirlendiği Ballıca da kaderine mi terk edildi.
Elazığ’ın, geçmiş yıllarda yapılan Çalıştaylar sonucunda hazırlanan raporda ilimizin gelişmesi adına Turizm sektörünün ilk sırada yer aldığı belirlenmişti. Nitekim bu sonucun ardından ilimizin Turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılama adına ilin otel ihtiyacı aradan geçen zaman içinde yapılan yatırımlar ile karşılandı. Ardından turizm alanında ki tanıtım çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalara son iki yılda Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları da ilave edildi.
YENİ ADIMLARI ATMAKTA NEDEN SIKINTI YAŞIYORUZ?
İllerin turizm sektöründeki gelirlerini artırma adına yaptıkları çalışmalar ortadayken, biz bu alanda yeni adımları atmakta neden sıkıntı yaşıyoruz. İlimizin turizm gelirleri pastasından aldığı dilimi büyütmek adına Başta Elazığ Valiliği olmak üzere ilgili diğer kurumların yapılan çalışmaları daha ileri boyuta taşıması adına yapılan çalışmaların yanında yeni çalışmaların başlatılması bekleniyor.
YETKİ KİMDE?
Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının özellikle Pandemi sürecinin ardından başlayacak olan normal dönemde geçen yıllarda olduğu gibi yine büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Bu ilgili cevap verecek adımlar atılıyor mu? Bu konuda özellikle Gezi teknesinin yanaşacağı İskele yapımları, Lokantalar, sosyal tesisler ve diğer yatırımlar konusunda yapılan çalışmalar var mı? Varsa hangi aşamada? Ya da yapılması planlanan projeler ile ilgili olarak hazırlıklar hangi aşamada? Bu çalışmalarda yetki kimde? Elazığ Valiliği mi, Keban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğimi, Baskil Kaymakamlığı mı yoksa İl Özel İdare Genel Sekterliği mi?
EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMALI
Ülkemiz ve ilimizde yaşanan Pandemi sürecinde bu konuda yapılan çalışmalara zemin hazırlanması sağlanmalı. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları pandemi sürecinden sonra başlayacak normal yaşam dönemine en iyi şekilde hazırlanmalı. Turizm sektöründe ki beklentilerine cevap verecek yapıya kavuşturulmalı.