Tekstilde Önemli Bir Merkez Olacağız

featured

İrfan ARSLAN

Elâzığ Organize Sanayi Bölgesinde yatırımları devam eden Tekstil Firmaları ile birlikte inşaatı tamamlanan Tekstil Kent’te ki işyerlerinin üretime başlaması ile birlikte Elazığ’ın bu sektörde önemli bir merkez olacağı belirtildi.

Elâzığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, hali hazırda OSB bünyesinde 20 Tekstil firmasının üretimde olduğunu, yatarımı devam eden bazı firmaların yanında 14 üretim tesisinin yer alacağı Tekstil Kentinde inşaatının tamamlandığını belirterek şunları söyledi.

“Tekstil Kent, 14 tekstil fabrikasının aynı alanda hizmet vereceği, fabrikalar için altyapı ve üstyapısının hazır olduğu bir merkez üs özelliği taşıyacak. 14 alandan 9’u Bin 500 metrekare diğer 5’i ise Bin metrekarelik alanlar şeklinde tesis edilecek. Burada önümüzdeki günlerde ciddi firmalar ile görüşmeler yapacak ve yatırım yapacak firmaların tekliflerini alacak ve değerlendireceğiz. Beklentimiz Tekstil Kentte bu yıl yatırımların başlaması ve yıl sonuna kadar bu yatırımların üretime dönmesidir. Üretimin başlaması ile birlikte yaklaşık olarak 2500 dolayında istihdam oluşacak. Gerek bağımsız yatırımların gerek Tekstil Kentteki işyerlerinin üretimlerine başlaması ile birlikte 2-3 yıl içinde Elâzığ bu sektörde çok önemli bir merkez olacaktır. Bugün 13.500 istihdama sahip olan OSB’nin istihdam ettiği çalışan sayısı da artacaktır. “dedi

İHRACATTA YÜKSELİŞ GÖSTERECEĞİZ

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, ilimizde ki sektörlerin yaptığı ihracatların, Bakanlığın aldığı yeni karar ile üretim yaptığı yerden gösterilmesi kararı ile birlikte Elazığ’ın ihracat sıralamasında çok önemli bir sıçrama göstereceğini de belirterek “Bilindiği gibi bugüne kadar firmaların yaptığı ihracatlar üretim yaptıkları illerden değil ihracatı yaptıkları illerden gösteriliyordu. İlimizde sadece Ferrokrom’un yaptığı ihracat bile çok önemli miktarlarda. Bunun yanında diğer sektörlerinde yaptığı ihracatlar yeni kanun ile artık ilimizden gösterilecek. Bu da ilimizin ihracat yapan iller tablosunda çok önemli bir sıçrama yapmasını sağlayacaktır. Bugün ilimizden yapılan ihracata baktığımız da yaklaşık 1.5 Milyar dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu önemli bir rakam. Önümüzdeki yıllarda bu rakam daha da artacaktır. Böylece ilimizin ülke ekonomisine yaptığı katkı da gerçek rakamlara yükselecek ve ilimizde sıralamada yükselişte olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekstilde Önemli Bir Merkez Olacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin