TFF Başkan Adayı Prof. Dr. Devecioğlu: Delege Yapısını Güçlendireceğiz

featured

Türkiye Futbol Federasyonunun Haziran ayında yapılacak olan Genel Kurulunda Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu Delege yapısını güçlendireceklerini açıkladı.

TFF Başkan adayı Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi.

“Türkiye Futbol Federasyonu,  TFF Statüsü gereği “Olağan Genel Kurul Kararını” üyelerine duyurmadan, “Madde 27 Olağan Genel Kurul (1.2.3) fıkraları ile Madde 38 Başkan adayları, ( 1.2.) fıkralarını ihlal ederek, TFF’nin mevcut yönetiminin;  TFF’nin yeni başkanının aday olması için gerekli olan imza sayısına ulaşmak kaygısıyla, TFF Mevcut Yönetimi avantajlarını kullanarak,   Genel Kurulu üyeleri olan kulüplerle irtibata geçerek,  fax yoluyla imza toplamaya başladığı ifade edilmektedir. Bu durum;  TFF Başkanlık seçimlerinin adil, objektif olma kriterlerini ihlal etmekle birlikte,  haksız rekabete yol açtığı gibi, TFF adaylığına Başkan Adayı olan bir kişi olarak,  bizleri üzmüştür.

Futbolseverlere ve Kamuoyuna saygılarımla. Madde 27 Olağan Genel Kurul:

1. Olağan Genel Kurul her yılın 31 Temmuz tarihine kadar, seçim Genel Kurulu ise dört yılda bir liglerin tescilinden itibaren en geç kırk beş gün içinde Yönetim Kurulunun belirleyeceği tarih ve yerde toplanır.

2. (01.06.2019 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Toplantının gündemi, yeri ve tarihi Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir ve toplantı tarihinden en az on beş gün önce ulusal bir gazete ile TFF’nin resmi internet sitesinde ilan edilir ve TFF tarafından Genel Kurul delegelerine yazılı olarak gönderilir.

3. Bu davet, gündem, mali raporlar ve bağımsız denetçi raporu ile ilgili diğer evrakı içerir. Madde 38 Başkan Adayları:

5. (16.06.2022 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Genel Kurulda Başkan adayı olmak isteyen kişi, ilgili Genel Kurul toplantısından en geç yedi (7) gün önce TFF Genel Sekreterliği’ne yazılı olarak başvurmak zorundadır. İşbu maddenin üçüncü fıkrasında sayılan şartları taşıdığına ilişkin evrak asıllarını ve Statü’nün 9. maddesinde sayılan üyelerden en az 5 tanesinin başkan adaylığı için ıslak imzalı yazılı teklifini (tüzel kişiler için yetkili organı tarafından alınacak karar ile) başvuru dilekçesiyle birlikte ibraz ederek süresinde başvuruda bulunan Başkan adayları Genel Kurul toplantısına altı (6) gün önceden başlamak üzere TFF’nin resmi internet sitesinde ilan edilir. Ancak her üyenin bir başkan adayı gösterme hakkı vardır.

5. Ayrıca başkan adayları, Genel Kurul toplantısında delegelerinin beşte birinin yazılı teklifini de Genel Kurul Divan Kurulu’na sunmak zorundadır. Ancak her delegenin bir başkan adayı gösterme hakkı vardır. TFF DELEGE YAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ: T.F.F Yönetim Kurulu, Alt Kurullar, Genel Kurullar ve Üye ( Delege ) Yapısı Güçlendirilecek: 6 bin tescilli futbol kulübün temsil ettiği 312 delegenin Türk Futbolunda Başkan Adayının belirlenmesinden çok yapısal reformlara ihtiyaç bulunmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul yapısı, değiştirilecek,  Futbolun tüm paydaşlarının; (Yöneticiler, Futbolcular, Hakemler, Teknik adamlar, Kadın Futbolu Temsilcileri, Engelli Futbolcu Temsilcileri, Medya Mensupları ve Taraftar Grupları) ile birlikte Spor Bilimleri Derneği, Spor Yöneticileri Derneği, gibi futbol ile ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve temsilcileri yer alacak, oy kullanma hakkına sahip olacaklardır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TFF Başkan Adayı Prof. Dr. Devecioğlu: Delege Yapısını Güçlendireceğiz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin