Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim Vakfı (TİKAV) Tarafından Yürütülen “Geleceğin Liderlerini Arıyoruz” Adlı Bireysel Gelişim Programı, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilen Tanıtım Konferansıyla Elazığ’daki Gençlerle Buluştu.

TİKAV Tarafından Düzenlenen Bireysel Gelişim Programı İle Gençlerin Kendine Güvenen, Donanımlı, Hoşgörülü, Sosyal Sorumluluk Bilinci Gelişmiş, Sürekli Öğrenmeye Ve Gelişime Açık, Yeteneklerinin Farkında Olan Ve Onları Kullanabilen Bireyler Olarak Hayata Atılmalarına Katkıda Bulunmak Amaçlanıyor.

 

 

Konferansın ilk konuşmacısı TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırçuval, programın amacını ve TİKAV’ın gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Kırçuval: “önemli bir iş yapıyoruz biz adımızdan da anlaşılacağı üzere nitelikli iş gücü üzerine çalışıyoruz. TİKAV bir insanın sahip olacağı potansiyeli keşfetmesi ve sizlerin topluma faydalı bireyler olması üzerine çalışıyor. 3 temel projemiz var bunlardan birisi bireysel gelişim projesi. Bir diğer projemiz uluslararası gençlik ödül programı. Birde ulusal projelerimiz var.” Dedi.

Kırçuval, yapay zekânın gelecekte birçok mesleğin yerini alacağını ifade ederek, gençlerin farklılık yaratmaları ve yaratıcı düşünce becerilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak: “yeni yüzyılda farklı beceriler kazanmanız gerekiyor. En başta 7 kere düşüp 8 kere kalkma becerisine sahip olmak. Artık bir çok mesleğin yerine yapay zeka gelecek ama bizim burada farklılık yaratmamız gerekiyor. Birincisi Yaratıcılığımızın gelişmesi gerekiyor, ikincisi iletişim becerisi bu etkinliklerle donatılıyor olmak bunun sayesinde dil ve bilişim becerinizin gelişmesi tamamen bu bireysel gelişim projesiyle mümkün oluyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, ülkenin insan kaynağının kat edeceği yola TİKAV’ın önemli katkılar sağladığını ifade ederek: “ülkemizdeki insan kaynağının performansından, ülkemizin kat edeceği yola burada TİKAV’ın sizlere sağladığı destekle insan gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarıyla gerçekten büyük bir katkı sunmakta.” Dedi.

 

 

TİKAV’ın projelerini ve eğitim programlarının detaylarını anlatan BGP Proje Uzmanı Nida Çelik Akpınar: “oryantasyon programımız 1 hafta süreyle yapılır. İlk seçildikten sonra Ankara’da bu program aracılığıyla buluşuruz ve sizinle vakit geçiririz. Sonrasında burs süreciniz başlar. Yabancı dil ve bilgisayar eğitimleriniz başlar ve 3.5 yıl devam eder. Eğitimler yaz tatillerinde olmuyor akademik takvim itibariyle başlayıp son buluyor.” Dedi.

 

 

AKFEN Holding Ceo’su Selim Akın, TİKAV’ı insana ve insan gücüne yatırım yapma amacıyla kurduklarını ifade ederken Fırat Üniversitesi’nin öncelikli üniversite olarak seçmelerindeki etkenleri dile getirerek: “insana yatırım yapmak istedik bu yüzden bu vakfı kurduk. Bu yüzden bu vakfı 40’a yakın uluslararası programlarla donattık. Kendisini geliştirmek isteyen kişilerin buna fırsatı olsun. Fırat Üniversitesi’ni seçmemizin 2 nedeni vardı bunlardan birisi Fırat Üniversitesi diğer çevre illerden çok daha kaliteli ve başarılı öğrencilere sahip.” Dedi.

 

 

Mezun Öğrenciler İse TİKAV’ın Kendilerine Kazandırdığı Sosyal Becerilerden Söz Etti.

Konferans sonunda Sanatçı Emrah Güllü konser verdi.