Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Toplumsal Yozlaşma konulu konferans düzenlendi. Konferansta Prof. Dr. Tarık Özcan, Prof. Dr. İsmail Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Esma Gültekin Tarla, Dr. Öğr. Üyesi Onur Yerlikaya Şaşmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ümran Cihan Dündar konuşmacı olarak yer aldı.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yüksel Arslantaş, Kültürün zaman içinde değişmek zorunda olduğunu ancak gelişerek değişmesi gerektiğini ifade etti. Aksi halde farklı kimliklerin ortaya çıkacağını kaydederken, “Toplumsal problemlere dokunan faaliyetlerden birisini daha gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyiz. Toplumları diğer toplumlardan ayıran temel faktör kültürdür. Kültür bir milletin kimliğidir. Sizi siz kılan sizi farklı kılan değerler bütünüdür. Kültür toplum içerisinde yaşayan bir unsurdur. Kültür değişmek zorundadır fakat değişirken gelişmeli. Biz gelişmeden olan değişmeye de dejenerasyon diyoruz. Dejenerasyon ve bozulma sizi başka kimliklere büründürür sizi siz olmaktan çıkarır” dedi.
Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Prof. Dr. Tarık Özcan, değerleri binlerce yıl içinde vatan kurabilen ve bir arada yaşayabilen milletlerin oluşturduğunu söyledi. Özcan, “Biz güçlü imparatorluklar kuran ailenin çocuklarıyız. O yüzden bugün her şeyden önce kendimize özgüven lazım. Devletinizi kendinizden çok sevebilme inancına sahip olma birlikte yaşama şuuruna sahip olmak birbirimizi sevmek. Her insan bir cumhuriyettir” dedi.
Prof. Dr. İsmail Erdoğan, Ahlaki ve dini değerlerdeki yozlaşmalar üzerine konuştu. Erdoğan, toplumu ayakta tutan temel değerler olduğunu bilgi ile eylemi bir araya getirme konusunda sorun yaşandığını dile getirirken, “Bir tolumu ayakta tutan temel değerler vardır. Bizim eğitimimizde uzun yıllardır bilgi ile eylemi bir araya getiremiyoruz. Ahlaki açıdan baktığımızda yalan söylemenin kötü olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bunu bir türlü eyleme geçiremiyoruz” dedi.