Üniversiteli AK Gençlik, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Üniversiteler teşkilatınca düzenlenen etkinlikte İngilizce ve Türkçe, “Gazze’de katliam var, sesini yükselt”, “ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Filistin için” yazılı pankartlar açtı.

 

 

Grup adına açıklama yapan ÜNİAK Başkanı Samet Babamir, İsrail’in yayılmacılığının 7 Ekim 2023 itibariyle insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği bir soykırım halini aldığını söyledi. Babamir, “1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz” dedi.

 

 

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Abu Aeshah ise kınama mesajını İngilizce olarak okudu.