Üretim Desteklenmeli

featured

İrfan ARSLAN

Kırmızı ette sürekli yaşanan fiyat artışlarının üretimin artırılmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve uygulamaya konulmaması durumunda devam edeceği belirtiliyor.

Besicilik sektörünün son yıllarda özellikle üretim noktasında sıkıntı yaşadığını belirten Besiciler, konuyla ilgili olarak Elâzığ Ticaret Borsasının gerekli raporları tanzim ettiğini ve Bakanlığa ilettiğini belirterek şunları söylediler.

“Besicilik sektörü son yıllarda girdi fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle üretimde daralmaya gitmek zorunda kaldı. Bunun sonucunda et fiyatları da sürekli artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın son aylarında gerekli önlemlerin alınmaması durumunda et fiyatlarının 200 lirayı geçeceğini belirtmiştik. Bugün bu fiyatın çok üzerinde et satılıyor. Bunda Besicinin suçu yok. Girdi fiyatları artarken üretimde azalıyor. Bugün Elazığ’da ki besicilerin birçoğunun ahırında hayvan yok. Temin edilen hayvanlar var. Kapasitesinin çok altında üretim yapmaya çalışılıyor. Bugün ahırında hayvanı olan besici en erken 4-5 ay sonra bu hayvanları kesime gönderebilir.” Dediler

İTHALAT SIKINTIYA ÇÖZÜM GETİRMEZ

Ülkemizde vatandaşların et ihtiyacını karşılamak üzere ithalat yapılarken yapılan ithalatında et fiyatlarının düşüşüne katkı sağlamayacağını iddia eden üreteciler şunları söyledi.

“Devletimiz et ihtiyacının karşılanması adına canlı ve et ithalatı yapıyor. Ancak bu durum ihtiyacın karşılaşmasını sağlar ancak fiyatları aşağı çekmez. Burada yapılması gereken, üreticilerin ihtiyaçlarına ses vermek ve mutlaka üretim yapılmasını sağlamak. Devletimiz daha önce bu konuda yapılması gerekenlerin bir rapor halinde kendilerine sunulmuş oluğu önlemleri uygulamaya koymalı. Üreticileri desteklemeli. Bu destek yapılmadığı sürece üretim artırılmadığı sürece bugünkü sıkıntı devam eder. Girdi fiyatlarının düşürülmesi, üreticilerin hayvan teminine katkı sağlanması ile beş altı ay sonra sıkıntı giderilecek boyuta gelinir ancak fiyatlarda düşüş yaşanır mı bu bilinmez. Vatandaşın ete ulaşmasına sıkıntı yaşanmaz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üretim Desteklenmeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin