Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Klinikte sunulan hizmetler hakkında Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Murat Düzen bilgi verdi. Uzmanı Uzm. Dr. Murat Düzen, Ayda yaklaşık 80 hastaya planlama filmlerini çekildiğini, günde şu anda 70-80 tane hastaya ise her gün tedavi hazırlandığını belirtti.
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Murat Düzen konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Radyasyon onkolojide başlı başına bir tedavi modelitesidir. Radyoterapi dediğimiz halk arasında ışın tedavisi olarak adlandırılan bir tedavi modelitesi. Nerelerde devreye giriyoruz? Tek başımıza tedavi ettiğimiz hastalar var, cerrahi öncesi kemoterapi ile birlikte cerrahiye hazırladığımız hastalar var. Ameliyat sonrası, kemoterapi sonrası tekrar bölgede yenileme olmasın diye tedavi ettiğimiz hastalar var. Başlı başına bizim branş olarak tedavi ettiğimiz hastalar var. Burada Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi radyayson onkolojisi kliniği olarak tüm bölgeye hizmet ediyoruz. Tunceli, Bitlis, Bingöl, Muş, Erzincan, Diyarbakır, Malatya, Ardahan, Adıyaman hatta Siirt’ten gelen hastalarımız var. Nedeni de halk arasında yaygın olarak kullanılan nokta atış, hedefe yönelik tedavi dediğimiz bir tedavi modelitesini de uyguluyoruz. O açıdan birçok ilimizde doktor arkadaşlar bize hastalarını gönderiyorlar. Bölgede tekiz, Fırat Üniversitesi’ne de hizmet veriyoruz. Ayda yaklaşık 80 hastamıza planlama tomografisi dediğimiz planlama filmlerini çekiyoruz. Günde şu anda 70-80 tane hastamıza her gün tedavi hazırlıyoruz. Elimizde çok iyi bir cihaz var. Klinik olarak hiçbir hastamızı geri çevirmiyoruz. Ekip olarak gururla güzel ilimize ve bölgemize hizmet vermeye çabalıyoruz.” Dedi.
Klinikte tedavi gören Rasime Akarsu da, “Sosyal bilgiler öğretmeniyim. Şu an Fethi Sekin Şehir hastanesinde radyasyon onkolojisi bölümündeyiz. 8 aydır burada tedavi görmekteyim. Nisan ayında ameliyatla başladı tedavim. Arkasından kemoterapi, şu an ise ışın tedavisi dediğimiz radyoterapi tedavisi görmekteyim. İnsanlar onkoloji deyince korkabiliyorlar ve siz veya çevrenizdeki insanlar farklı bir bakış açısı sergileyebiliyorlar. İnsanın kendi başına gelince, yaşayınca aslında o kadar da korkulacak bir şey olmadığını sizlerle beraber yola çıkan insanlarla anlıyorsunuz.
“HER GÜN BURAYA MUTLULUKLA GELDİK, MOTİVASYONLA GELDİK.”
Biz kiminle çıktık yola önce ailemizle sonra hastanemizdeki sağlık çalışanlarıyla yola çıktık. Kim bunlar; başta doktorlarımız, teknisyenlerimiz, hastane çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimize varana kadar her gün bizi güler yüzle, samimiyetle, içtenlikle karşıladılar. O yüzden biz her gün buraya mutlulukla geldik, motivasyonla geldik. Biliyorsunuz ki onkolojide motivasyon çok önemli. Bu da bizi çok olumlu etkiledi. Ben sizlerin aracılığıyla başta Murat Düzen hocam olmak üzere tüm doktorlara, hastane çalışanlarına ve tüm ekibe bize hizmet ettikleri için, her gün güler yüzle karşıladıkları ve samimiyetleri için yürekten teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Klinikte tedavi gören bir başka hasta olan Bilal Özbey ise Şu ifadeleri kullandı; “Ben bu yıl İstanbul Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi’nde beyin biyopsisi yaptırdım. Alınan parça patolojiye gönderildi, tümör çıktı. Allah’a çok şükür geldim Elazığ Fethi Sekin Hastanesi’nde tedavi gördüm. Onkoloji ekibini çok beğendim. İstanbul Çam Sakura ekibi de iyiydi. Burada Murat Düzen hocam ve Asude Aksoy hocam ve çalışanların hepsi böyle dört dörtlük. Yani ilaçtan ziyade hocaların, personelin yaklaşımı insana bir terapi gibi geliyor. Allah’a çok şükür şu anda tümörün ikisi gitti, ödem gitti, diğeri de bitmek üzere o da ilaçla bitecek. Yani Elazığ’da değil Türkiye’de Murat Düzen gibi, Asude Aksoy hocam gibi ve buradaki çalışan personel gibi personel görmedim. Çok teşekkür ederim bu ekibe, hastaneye, hastane çalışanlarına. Allah eksikliklerini vermesin.”
Hastalardan Tuğba Emir, “Murat Hocam’a çok teşekkür ediyorum. Radyo terapi sürecinde bana çok Mükemmel bir ev sahipliği yaptılar. Bütün personele çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz kanseri hastaları çok zor bir süreçten geçiyoruz. Kafamız öncelikle çok karışık ama hocam bu konuda beni çok rahatlattı. Her konuda destek çıktılar. Hem psikolojik anlamda hem de tedaviyi çok mükemmel uyguladılar. Çok teşekkür ederim” dedi.