Vali Yırık: 10 bine yakın konut teslim aşamasında

featured

ESMA YILDIRIM

24 Ocak 2020 depreminin ardından Elazığ’da depremzedelere yönelik olarak yapımına başlanılan konutlar kapsamında Kentsel dönüşüm çalışmalarında 10 bine yakın konutun yapımının tamamlandığı açıklandı.

Vali Erkaya Yırık, toplantı salonunda kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Yırık, Toki tarafından inşaat çalışmaların devam ettiğini belirterek, AFAD’ın rezerv alanlarından merkez ve köy yerleşim alanlarında yapılan konutların olduğunu vurguladı.

Vali Erkaya Yırık açıklamasında,”Malumunuz 24 ocak 2020 yılında bir deprem felaketi yaşadık.O süreçten sonra hem depremin etkilerini hem de pandemi ile birlikte vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı birtakım gerçekler oluştu.Bu süreç devam ederken arkadaşlarımızın ve bakanlıklarımızın yapmış olduğu çalışmalar ve devletimizin buradaki hassasiyeti ,göstermiş olduğu ilgi nedeniyle 21 bin konutun Toki tarafından yapılmak suretiyle inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Gerek kentsel dönüşüm gerekse de AFAD’ın rezerv alanlarından merkez ve köy yerleşim alanlarında yapılan konutlar var. Bu konutların 3’te ikisine yakını tamamlandı.10 bine yakın konutta teslim aşamasında ve teslim edilmeye de devam ediyor. Bununla birlikte depremde hasar görmüş ve ağır hasar alan binaların yıkımları söz konusu. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız belirttiğim gibi devam ediyor. Bu çalışmaların hangi aşamaya geldiğini bu düzenlediğimiz toplantıda sizlerle birlikte değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Yırık: 10 bine yakın konut teslim aşamasında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin