Yatırımların arka planındaki isim

featured

Yaklaşan seçimlerin habercisidir bakan ziyaretleri. Daha önceki seçimlerde bunun böyle olduğunu gördük. Bakan ya da bakanlar gelir, vatandaşlarla kucaklaşır, bürokrasiyi dolaşır, şehrin ihtiyaçlarına yönelik birkaç müjdeli haber verir ve kentten ayrılır. Elazığ’a son gelen bakan ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu.  Bakanın ilimiz ziyareti esnasında bazı müjdeleri vermesini bekliyorduk ki o müjdeli haberleri peş peşe sıraladı…

Elazığ depreminden sonra 75 artçı deprem meydana geldi - Son dakika haberleri – Sözcü

Evet depremden sonra Elazığ’da yaşanan okul ve hizmet binası eksikliği hepimizin malumudur. Yıkılan okulların yerine bir kısmı yapılabildi, fakat ihtiyacı karşılayamadı. Öğrenciler oturdukları mahallelere uzak yerlerdeki okullara gitmek zorunda kaldı. Hala başka binalarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin sayısı bir hayli fazla!

Tam da bu noktaya neşter olacak açıklamada bulundu Milli Eğitim Bakanı.

Açıklamasında, 22 Anaokul, 10 ilkokul, 6 ortaokul ve 9 lise yapımının sözünü verdi. Ayrıca 1 milyarlık ek bütçe! Ayrıca 130 yataklı öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ait hizmet binası.

Yeni yapılan TOKİ yerleşim alanlarına kazandırılacak okulları söylemiyoruz bile. Gerçekten bu açıklamalar sonrası çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Tutarı milyonlarca lirayı bulacak okul yapımları, ek bütçeler şehrin eğitimine oldukça katma değer sağlayacaktır.

Öte yandan bakanın Elazığ ile bu denli alakadar olması özellikle eğitim camiasında moral ve motivasyonu yükseltmiştir. Bundan sonra yerel siyasi aktörlere, bürokrasimize ve bizlere düşen bu yatırımların takipçisi olmak ve biran evvel tamamlanmasını sağlamak! Ekonomide, ticarette olmasak da hiç değilse eğitim alanında 2023’e güçlü bir şekilde girmek.

Sonuç itibariyle özellikle Sayın Bakanımıza ve Valimiz Ömer Toraman’a güçlü bir şekilde teşekkür etmemiz gerektiğinin inancındayız. Öte yandan siyasilerimize de teşekkür etmemiz gerektiği düşüncesini de savunuyoruz. İlimiz vekillerinin yoğun takibinin bu işi neticelendirmesinde rolleri büyük. Arka planda verilen mücadelelerin farkındayız. Finalde bu işin kaymağını yemeye çalışanlarda olacaktır  ama olsun. Biz de, öğrenciler de vatandaşlar da biliyor ki, ortada samimiyetle yürütülmüş bir çaba ve elde edilmiş bir sonuç var.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yatırımların arka planındaki isim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin