ADİLE ALICI

ARTIK BİR BAYRAM DAHA BURUK GEÇMESİN!

Ramazan Bayramı’nı geride bırakırken, buruk bir o kadar da isteksizim. Sosyal medya kullanıcıları da bu konuda oldukça duyarlı ve bir o kadar da hassas davrandı. Çünkü deprem sonrası ilk bayramdı ve çoğu depremzede için acılı geçti.

Tarifi zor, çünkü ne söylersek eksik; ne yapsak yarım kalacak…

Yaşanan trajediyi atlatamamışken, yaralar henüz daha sarılamamışken; üzerine bayramda sevdiklerinin eksikliklerini hissetmek!

Hasret, acı bir yandan; ziyaret edilecek bir mezarın dahi olmaması…

Kaderle gelen ölümün bile kabul edilmesi o kadar zorken; ihmallik sonucu kayıpların yaşanması üstüne, bir gece vakti olması; yaşanan trajedi yetmez gibi bir de sevdiklerinin mezarının bulunmayışı…

Yazarken gözyaşlarına boğulmak, boğazımda düğümlenen nefesimi yutkunamamak, yazacak kelime bulamamak…

Her seferinde “Son olsun .” deyip; her defasında tekrar tekrar yaşamak hem de değişen hiçbir şey olmadan devam etmek…

Aradan 77 gün geçmesine rağmen hala temizlik sıkıntısı çeken yerlerin olması. Çadır sıkıntısının yaşanması, dahası deprem sonrası yaşanan aşırı yağışlarla çadırların korumada yetersiz kalışı…

Bunu da diğerleri gibi unutmayalım!

Diğer ihmallerde yaşanan felaketlerdeki gibi unutup normal hayata dönüldü mesajlarıyla kendimizi kandırmayalım.

Çünkü hayat normale dönmesin!

Zira bu hale gelmemizin nedeni, normal bildiklerimiz değil miydi?

****

Hasarlı binaların incelenmesi devam ederken ağır hasarlı binalar yıkılmaya devam ediyor. Ancak bu noktada dikkat çekmem gereken önemli bir nokta var ve bu önemli konunun çok ciddi takibinin yapılması gerekiyor.

Yapılan habere göre; İstanbul’da olası deprem karşısında önlem amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte bulunan bin 134 özel eğitim kurumuna yazı göndererek depreme karşı teknik inceleme yaptırılarak dayanıklılık raporu hazırlatılmasını istiyor.

Ancak İstanbul’daki şirketlerin bazılarının düşük ücret karşılığında usulsüz hatta sahte teknik inceleme ile deprem dayanıklılık raporu hazırladıkları ortaya çıkıyor. Hatta bir şirket eğitim kurumları için usulsüz rapor hazırladığını itiraf etmiş bile.

Yönetmelik gereği binalardaki kolonlardan örnek alınması gerekirken bazı şirketlerin örnek almadan, alınmış gibi raporlar düzenlediği iddiasını gündemde dolaşıyor. BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı, bu konuyla ilgili araştırma yaparak bir şirkete ulaşıyor ve olayı ortaya çıkarıyor.

Ciddi önlemlerin alınıp caydırıcı cezaların verilerek bu konuda hassas davranmak ve olayın öz denetimini özellikle kişisel olarak da yapmamız lazım.

Artık bir bayram daha buruk geçmesin!

Depremde ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Okumanız için; 12 Mart 2023 tarihli haber linkini ekliyorum.

https://www.birgun.net/haber/sahte-dayaniklilik-raporu-satiliyor-424478

 

ARTIK BİR BAYRAM DAHA BURUK GEÇMESİN!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin