SELÇUK ARSLAN

ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ

Üst sıralara tırmanmak ve bu yarışta bizde varız demek için Yeni Mersin İdman Yurdu deplasmanından daha iyi bir maç bulamazdık. Maça evimizde kazandığımız Ordu maçı ilk on birinden sadece bir değişikle çıktık. Maçtan önce bir maç senaryosu yazmak istesek ancak böyle bir başlangıç yazabilirdik. Daha 3. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Çağrı’nın çevirdiği topa ters vuruş yapan Mersin İdman Yurdu defansı kendi kalesine gol atarak temsilcimizi 0-1 öne geçirdi. Öne geçtik geçmesine ama golü bulduğumuz dakikadan sonra Mersin ciddi baskı kurmaya başladı. Buldukları pozisyonlardan birinde ise penaltı kazandılar. Penaltıyı kaçıran Mersin takımının morali iyice bozuldu. 10-15 dakika toparlanmaya çalışan Mersin takımına karşı neredeyse hiç varlık gösteremedik. Bu dakikalarda topu kontrol edip pas yapabilsek 2. golü bulabilirdik. Bizim etkisiz kalmamız rakibimiz toparlanmasına ve ataklarını sıklaştırmasına neden oldu. Baskıyı yoğunlaştıran ev sahibi Mersin İdman Yurdu birçok pozisyondan yararlanamadı. Bir golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Rakibin atakları sonuçsuz kalınca ilk yarıyı önde bitirebildik. Açıkçası Alaettin Hocanın ikinci yarıya değişiklikle başlamasını bekliyordum. Çünkü rakibin baskısını hiç kıramadık. Ataklarına karşılık veremedik. İkinci yarı ilk yarının bitiminin devamı gibi başladı. Neredeyse tüm hatlarıyla hücum yapan bir takıma karşı çaresizce savunma yapmaya çalışan bir takımın maçını izlemeye devam ettik. Maçı izleyen herkes Mersin İdman Yurdu’nun maçı çevirememesi için mucize olması gerektiğini fark etmiştir. Bu mucize 63. Dakikada bulduğumuz kontra atakta ayağımıza Hakkı İsmet’le geldi. İsmet’in çok uygun pozisyonda topu üstten dışarı vurması maçın kader anıydı. Golü atabilse rakibin tüm inancı kırılacakken, golün kaçması rakibin şevkini iyice arttırdı. 67. Dakikada önce beraberliği yakaladılar. Sadece 6 dakika sonra 73’de 2-1 öne geçtiler. Maç boyu etkisiz kalan temsilcimiz gollere de reaksiyon gösteremeyince mağlubiyeti kabul etmek zorunda kaldı.

Objektif olarak bakarsak Mersin İdman Yurdu hem takım oyunu olarak hem de bireysel oyuncu kalitesi olarak bizden daha iyi bir takım. Zaten bu yüzden lider konumdalar. Ama bizden iyi olmaları bizim bu maçta puan ya da puanlar almamıza engel değildi. Takımın başında iyi bir teknik adam olsa biz bu maçı kazanabilirdik.  Maçın başında şans golü ile öne geçmişsin. Rakip tüm hatlarıyla bastırıyor baskıyı kıramıyorsun oyuna hiçbir hamle yapmıyorsun. Bu kadar atağa rağmen şanslı gününde olduğun için ilk yarıyı önde bitiriyorsun ikinci yarı yine hamle yapmıyorsun maç ve puan ellerimizden kayıp gidiyor. Hocam kusura bakma ama takımı kaderine bırakacaksan maçı kulübenden değil tribünden izle. Çünkü bu maçı tribünden izleyen taraftarla senin aranda hiçbir fark yoktu. 65 dakikasını önde götürdüğümüz maçta rakip tüm oyuncularıyla baskı yaparken basit bir kontra atağa çıkacak planı yapamıyorsun. Mert ve Mesut gibi ağır oyuncuların yerine İzzet ve Salih gibi hızlı kontraya çabuk çıkan oyuncuları sahaya sürebilsen eminim ki 3 puanın sahibi biz olurduk. Tamam hadi bu aklına gelmedi. Mersin’in tüm atakları sağ kanadından geldi. Pas organizasyonlarını 10 numaraları Chrisyaptı.Chris’in oyun kurmasını engellemesi için bir oyuncu görevlendirseydin bari. Rakibin gol atmasını beklemekten başka bir şey yapmadın. Takılmışsın Mesut’a Zeki’ye bu adamlar takıma katkı vermiyor veremiyor bırakın bu adamların peşini gençlerin önünü açın artık. Futboldan az buçuk anlayan herkes Mesut, Zeki gibi ağır oyuncularla kontra oynanmayacağını bilir. Ama bizim hocamız Mesut’u çıkarıp Zeki’yi alıyor. Sonuç: 6 dakika da iki gol maçta ve maç bitiminde gerginlik ve eli boş eve dönüş. Alaettin Hocam bu mağlubiyet sana yazar.

Böyle saldım çayıra mevlam kayıra yönetim olursa biz daha çok ah vah ederiz. Ali Baba’nın çiftliği gibi kulübe gelen giden belli değil. Başarılı olmak belli başlı vasıflara sahip olmayı gerektirir. Kulübü yönetenlerde bu vasıflar var mı bunun yorumunu halkımıza veElazığspor taraftarına bırakıyorum.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ evinde Turgutluspor’la karşılaştı. Kornerden bulduğu iki golle haftayı 3 puan alarak 11. sırada tamamladı. Düşme hattından uzaklaşarak rahat bir nefes alan Samet Hoca ve öğrencileri ligin bitimine 8 hafta kala galibiyet serisi yakalayarak play-off şansını yakalayabilir.

ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin