SELÇUK ARSLAN

GİDEN 3 KALAN 1

Bu hafta iki de iki yapmış Turgutluspor deplasmanına konuk olduk. Hazırlık maçlarından sonra çıktığımız üçüncü resmi maç olmasına rağmen kadroda istikrarı yakalamış değiliz. Farklı farklı on birler hocanın hala daha arayış içinde olduğunu gösteriyor. Bu belirsizlikle Manisa da maça başladık. Maçın ilk dakikaların da baskı kurmak istesek de rakibimiz eski oyuncularımız İsmet ve Salih’in önderliğinde baskıyı kırarak oyunun kontrolünü aldı. Genelde kanatlardan gelen rakibimizin 18. dakikadaki kafa vuruşu direkten döndü. İlk yarı Turgutluspor daha baskılı oynasa da kontralarla gol fırsatları aradık. 27. Dakikadaki golümüz ofsayta takıldı. 36. dakikada Bahattin karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi ve ilk yarı beraberlikle bitti. Maçın ilk yarısı ile ikinci yarısı siyahla beyaz kadar farklıydı. İkinci yarının başlamasıyla oyunun kontrolünü aldık. Dakikalar geçtikçe baskımız da arttı. 82 de yerde kalan Cengizhan penaltıyı gole çevirdi. Golden sonra da kalemizde tehlikeli pozisyon vermedik. Uzatmaların son dakikasında çok acemice yediğimiz penaltı golüyle 3 puan gitti 1 puan kaldı.

Üç haftalık performansımıza baktığımızda oyun içinde birçok problemimiz var ama en belirgin problemimiz gol atamamak. Maç içinde çok organize bir takım görüntüsü veremesek de gol atabileceğimiz pozisyonları buluyoruz. Bu pozisyonların başrol oyuncusu ise forvetimiz Bahattin Köse. Üç maçta beş tane yüzde yüzlük gol fırsatından yararlanamadı. Geçen sezonu 15 golle tamamlayan Bahattin’in bu kadar gol kaçırması beklentinin altında kalmasına neden oluyor. Gol pozisyonuna girmek önemlidir fakat daha önemli olan ise o pozisyonları gole çevirebilmek. Bu sezon sadece 1 gol attığımızı onu da penaltıdan attığımızı düşünürsek bu pozisyonların ne kadar değerli olduğunu anlamış oluruz. Bahattin’le ilgili bir diğer sorun ise aşırı ofsayta düşmesi Pazarspor maçında 2 gol Turgutluspor maçında 1 golümüz ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sadece son maçta 6 kez ofsayta düştük. Diğer maçlarımızda da durum bundan farklı değildi ve bu pozisyonların yüzde doksanında ofsayta düşen oyuncu Bahattin Köse. Teknik ekibin bu sorunu çözecek taktik antrenmanları yapması ve oyuncuya daha dikkatli olması konusunda uyarıda bulunmalılar. Turgutlu maçında ilk oyuncu değişikliğimiz 72. dakikada gerçekleşti. 72 de oyuna giren Cengizhan golü atan isim oldu.  İkinci yarı baskıyı kurmuşken rakip üzerimize gelemiyorken hocanın oyuncu değiştirmemesine anlam veremedim. Açıkçası bu maç özelinde oyunu okuyamadığını düşünüyorum. Çağrı gibi Cengizhan gibi skora direk etki edecek oyuncuları daha erken oyuna alsaydı maç bizim lehimize sonuçlanabilirdi.

Buradan yöneticilere de sitemde bulunmak istiyorum. Deplasmanda takımı yalnız bırakmayan Elazığspor taraftarına 30 TL karşılığında oturma yeri ve tuvaleti olmayan toz toprak içinde bir yer tribün diye gösterildi. Bir bardak su içemeden 2 saat o atıl yerde beklemek zorunda kalan taraftarı o durumda bırakan yöneticiler sadece kulübü yönetmek konusunda değil kendi taraftarına sahip çıkma konusunda da sınıfta kaldı. Araya girerek taraftarı tribüne aldırmalılardı. Yapamıyorlarsa da tepki göstermek ve taraftarın yanında olmak için yanlarına gidip birlikte takıma destek vermelilerdi. Bizde böyle yönetici var mı? Bu sorunun cevabını da cefayı çekip sefayı süremeyen Gakgoşlara bırakıyorum.

3. haftayı 2 puanla 12. sırada tamamladık. Haftaya evimizde 4 puanla 7. sırada olan Batman PetrolSpor’la karşılaşacağız. Rakibimiz 3 maçta 2 gol atıp 1 gol yemiş. İnşallah yeni stadımızda ilk galibiyetimizi alıp bu uğursuzluğu da üzerimizden atmış oluruz. Saygılarımla…

 

GİDEN 3 KALAN 1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin