SELÇUK ARSLAN

İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

Ligin son dönemecine girdiğimiz stresli haftalar başladı. Bu haftalarda puan kaybının telafisi neredeyse yok. Bunun bilincinde olan bir takımımız var. Bu bilinçle Karşıyaka maçına başlandık.

Maça artık kemikleşmiş on birimizle çıktık. Sıralamada direk rakibimizle oynadığımız için klasik söylemle 6 puanlık bir karşılaşmaydı. Evimizde oynadığımız maçlarda başarılı bir grafiğimiz var. Fakat özellikle maçların başlarında baskıdan mı yoksa konsantre eksikliğinden mi bilmiyorum çok panik başlıyoruz ve rakiplerimize fazla pozisyon veriyoruz. Karşıyaka maçı da aynen böyle oldu. Dakikalar henüz 15’i gösterdiğinde 2 gol yemiştik bile. Bu bizim için çok ciddi bir handikap. Maçları geri çevirmek için çok fazla efor harcamamız gerekiyor. Ligin son haftalarına girilmişken böyle bir stresin altına ne taraftar neden futbolcular girmemeli.

Yediğimiz iki gol bir anlamda bizi kendimize getirdi. Oyun kontrolünü alarak pozisyonlar bulmaya başladık. Çağrı’nın 31. dakikada attığı gol oyun şevkimizi artırsa da ilk yarıya 2-1 geride bitirdik. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle gerekli riskleri alarak baskımızı iyice arttırdık. 76. dakikada Beykan’ın iki kişiyi geçerek uzak köşeye attığı harika plase golü ile beraberliği yakaladık. Golün sevincini yaşarken bu kez sahneye kaptan Mesut Saray çıktı. Kaleci Haydar’ın kalesinde olmadığını gören Mesut orta sahanın hemen önünden harika bir şutla galibiyeti getiren golü atmış oldu.

Mücadele ve zorluk seviyesi yüksek maçı kazanarak 3 puandan fazlasını almış olduk. Geriden gelip maçı kazanmak özgüvenimizi arttırdı.. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmamız gerektiğini şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu bir kez daha zor yoldan hatırlamış olduk. Güzel olan tarafı ise bu kazanımları elde ederken puan kaybı yaşamamış olmamız.

Zirve alev almış durumda. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçerek avantajlı duruma geçtik. 39 puanla bir maçımız eksik 4. sıradayız. Şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken herkes üzerine düşeni yapmalı ki sezon sonunda yine hüsrana uğramayalım. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar son düzlükte kimsenin kırılgan olma lüksü yok buraya kadar gelmişken her maçı alıp şampiyon biz olmalıyız.

Haftaya 6. sıradaki Anadolu Üniversitesi’ne konuk olacağız. Anadolu Üniversitesi ilk altı için mücadele eden hedefi olan bir takım. Bizim deplasman performansımızı da göz önüne alınca zor bir maç olacağını söyleyebiliriz. Eğer şampiyon olacaksak sadece 1 galibiyetimiz olan deplasman performansımızı arttırmamız şart. Son yedi maçımız kaldı. Bu maçların dördü deplasman olacak. Planlarımızı tamamen galibiyet odaklı hazırlayarak puanları almalıyız. Son düzlükte şampiyonluğun anahtarı deplasman galibiyetlerinden geçiyor.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ FK son 7 haftaya girilirken hala daha düşme hattından kurtulamamış durumda. Puan durumuna baktığımızda son 7 takımın puanları birbirine çok yakın. Son üç iç saha maçını kazanan 23 Elazığ FK kalan 7 maçın dördünü evinde oynayacak. Bu maçlardan üçünü kazanabilirlerse ligde kalacak puanı elde etmiş olacaklardır. Haftaya çifte galibiyetle görüşmek dileğiyle…

İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin