SELÇUK ARSLAN

SEYİRCİSİZ MAÇTA CEZA ALMAK?

Dört gün arayla oynadığımız iki maçlık haftayı geride bıraktık. Çarşamba günü oynanan müsabakada evimizde Belediye Derincespor’u misafir ettik. Evimizde üst üste aldığımız iki mağlubiyet sonrası maça galibiyet için çıksak da maalesef üçüncü mağlubiyetimizi de aldık. Seyircisiz oynanan müsabakada ilk yarı rakibimiz topla daha fazla oynayan taraftı. Ayağa paslarla pozisyon üretmeye çalıştılar. Top bizdeyken önde baskı yaparak futbolcularımızı hataya zorladılar. Nitekim on ikinci dakikada yaptıkları baskıda Yağızcan topu kaybetti. Araya attıkları pasla golü bularak 1-0 öne geçtiler. Golden önce ve golden sonra araya ve defans arkasına atılan pasların neredeyse tamamı geçti. Rakip forvetler biraz becerikli olsalar ilk yarı üç dört sıfır bitebilirdi. İkinci yarı toparlanarak topun kontrolünü aldık. Çok pozisyona giremedik ama özellikle Tugay’ın gayretleriyle gole yaklaştık. Tugay’ın çabası da sonuçsuz kalınca maçtan puansız ayrılmak zorunda kaldık. Defansta inanılmaz hatalara yapıyoruz arkaya atılan tüm paslar geçiyor. Sürekli kaleci ile karşı karşıya pozisyon veriyoruz. Burada tabi ki tek suçlu defans oyuncuları değil. Rakip oyuncular orta sahada çok rahat hareket ediyorlar orta alanda baskı yapamamamız defansta problem yaşamamıza neden oluyor. Üstüne defans oyuncularının ağır olması her maç kalemizde gol yememize neden oluyor. Bu kadar hata yapınca daüst üste üç iç saha maçından da mağlubiyetle ayrılıyorsun. Nasıl acınası bir durumda olduğumuzun en net göstergesi. Sahamızda oynadığımız son 7 maçta 4 mağlubiyet 2 galibiyet 1 beraberlik almışız. İç sahada son 7 maçta tam tamına 14 puan bırakmışız. Bu puanları alabilsek 50 puanla 6. sırada play-off hattının içinde yerimizi almış olurduk. En azından üst lige çıkmak gibi bir umudumuz olurdu. Bu müsabaka da ilginç olan şey ise geçen hafta seyircisiz oynanan maçta ceza alarak bu haftada seyircisiz oynamamızdı. Böyle bir duruma neden olup ismimizi ülkede gündem yapan herkese teşekkür ediyorum. Bize de bu yakışır zaten.

Pazar günü ise Konya deplasmanına çıktık. Erken bulduğumuz golle 1-0 öne geçtik. İkinci yarı Konya durumu eşitledi. Beraberlikten sonra karşılıklı ataklar oldu. 90. dakikada golü bularak 3 puanı alan taraf biz olduk. İlginç bir tesadüf kazandığımız son iki maçı da son dakika da attığımız golleriyle kazandık. Şuan 9. sırada rahat konumda olsak da iki son dakika golü olmasa 32 puanla 14. sırada yer alıyor olacaktık.

Ligin bitimine 5 hafta kaldı. Temsilcimiz sıralamada rahat konumda çıkma ya da düşme durumu bir mucize olmazsa yok. Peki bu konumdan bu durumdan memnun muyuz? Üst üste geçirilen başarısız sezonlar, düşmedik diye şampiyon olunmuşçasına sevinmeler, yanlış hoca tercihleri yanlış transfer tercihleri saymakla bitmeyecek hatalar. Bu kadar hataya rağmen nasıl hala daha kulübü yönetebiliyorlar. Her şey çok güzelmiş gibi kimsenin sesi çıkmıyor. Taraftar suskun halk suskun medya suskun siyasiler suskun ne zaman biri çıkıp sorumluluk alacak yada öyle biri var mı? Bana sorarsanız öyle biri yok zaten o yüzden diyoruz ya SAHİPSİZ ELAZIĞ diye. Yeni stadyum yapıldı taraftara soruyoruz aldığımız cevap: Yeni saha olsa ne olacak içinde oynayacak takım mı var. Bakıyorsun taraftar haklı ama haklı olmak neyi değiştiriyor ki bu şehirde.

Elazığspor için bu sezon bitmiş durumda önümüzdeki sezon için şöyle hazırlık yapıyoruz bunları planlıyoruz diyen tek bir kişi yok. Bu düzen değişmeden başarı görmek isteyenler bol bol uykuya dalsın ancak rüyalarında görürler başarıyı. 3 maymunu oynamaya devam edin siz…

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ da neredeyse Elazığspor’la aynı durumda. Hafta sonu aldığı galibiyetle sıralamada play-off hattı ile düşme hattına eşit uzaklıkta 8. sırada yer alıyor. İki temsilcimiz içinde bu sezon lig bitmiştir artık. Acilen önümüzdeki sezon için hazırlıklara başlanmalı yeni stadyumla birlikte üst ligler hedeflenmelidir.

 

SEYİRCİSİZ MAÇTA CEZA ALMAK?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin