SELÇUK ARSLAN

YİNE VE YENİDEN HÜSRAN

İyisiyle kötüsüyle sezonu tamamladık diyecektim ama koca sezona baktığımızda iyi olan tek şeyin yeni stadımız olduğunu görüyorum. Stadyum gerçekten çok güzel olmuş üzücü olan ise oynadığımız iki maçı da kaybetmemiz oldu. Sezonun son maçında yeni yuvamızda Karşıyaka’yı ağırladık. İki takım için de prestij maçı olan mücadeleye gençlerin ağırlıkta olduğu on birle çıktık. İlk yarısı golsüz beraberlikle tamamlanan maçta ikici yarı yediğimiz 4 golle hezimete uğradık. Oynayan gençlere lafım yok fakat güzel bir galibiyet alabilsek sezonu en azından moralli kapatabilirdik.  Maç oynanırken beni üzen bir diğer konu ise taraftarların genç oyunculara verdiği tepki. Sezon boyunca neredeyse hiç oynatılmayan gençlere sanki bu rezil durumun tek sorumlusu onlarmış gibi yuhalanmaları beni çok üzdü. Asıl tepki gösterilmesi gereken yönetime tepki göstermeyen taraftara ben buradan tepki gösteriyorum. Sezon başından beri maçlara gelip takımı destekleyen Elazığspor’un gerçek sahipleri tepkilerini doğru yere gösterselerdi belki de bu durumunda olmayacaktık. Bu açıdan baktığımızda bu durumun sorumlu taraflarından biri de taraftarlardır. Olumlu tek bir şey bile yokken yönetime tepkisiz kalmak hangi taraftar kültüründe var.

Genel sezon değerlendirmesi yaptığımda; 3-4 teknik direktör değişikliği, forvetsiz çıkılan birçok maç, beceriksiz yöneticiler, oyuncular arsında gruplaşmalar ve bir türlü çözülemeyen birçok iç sorun. Bu kadar plansız gelişi güzel yönetilen birçok problemi bulunan takımın başarılı olması mucize ötesi olurdu. Geçen sene son anda ligde kalan takım 39 puan toplamıştı. Bu sene 42 puan toplayan takımımız geçen seneye göre sadece 3 puan fazla topladı. Bu 3 puan farkı başarı olarak gören varsa kutlamalara başlayabilir.

Elazığspor eski şaşalı günlerine neden dönemiyor neden her sezon hayal kırıklığıyla bitiyor. Bahane bulmaya çalışsak bahane çok ama bahanelerin ardına sığınacak durumu çoktan geçtik biz. Her şeyden önce balık baştan kokar dostlarım. Kusura bakmayın dost acı söyler takımın bu durumunda olmasında herkesin suçu var. Şapkayı önümüze alıp düşünmemiz gerekiyor.

Açık bir gerçek var bu yönetimle olmuyor. Olmayacağı her sezon sonu yüzümüze tokat gibi vuruyor. Koltukları meşgul edenler futbolun yönetim kısmını beceremiyor. Bu neyin ısrarı olmayan bir şeyde bu kadar ısrar etmek de ne oluyor. Bu sezon olan oldu önümüze bakmalıyız. Aynı hatalara tekrar tekrar düşmemeliyiz. Bu yönetim anlayışla yeni sezona başlamak bile isteye intihar etmekten başka bir şey değildir. Takıma bu kötülüğü yapamamak gerekiyor. Ey Elazığspor yöneticileri yapamadık deyin ve bırakın takımın yakasını. Koca bir şehre yaşattıklarınız yeter. İstifa edin ve bayrağı teslim edin.

Sezon boyu düşüncelerimi ve doğru bildiğim her şeyi yazılarımda sizlerle paylaştım. Bu süreçte bana destek olan aileme, arkadaşlarıma, gazetem Haber Kent’e ve siz değerli okurlarıma teşekkür ediyorum. Takımımız açısından iyi bir sezon olmasa da siz değerli okurlarımdan aldığım güzel geri dönüşler beni çok mutlu etti. Yeni sezondan her zaman olduğu gibi kimseden çekinmeden sadece doğru bildiklerimle yazılarıma devam edeceğim. Daha umutlu ve daha mutlu günlerde görüşünceye dek esen kalın. Saygılarımla…

YİNE VE YENİDEN HÜSRAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin