ETEM YALIN

BİR ŞEHRİN VİZYONSUZLUĞU PROJE TANITIM TOPLANTISI

Yüksek haysiyet sahibi medyamızın hangi sayfasını baksanız sağ eli sol göğsünün üzerinde “Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu” proje ve açıklamalarını görürsünüz… Keza internet siteleri de öyle… Kanalları söylemeye hacet yok…

99 yılıydı… Dünya Gazetesi İmtiyaz sahibi Üstat Gazeteci merhum Nezih Demirkent Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen hizmet içi eğitim programı vesilesiyle Elazığ’a gelmişti…  Yolun daha başında meraklı bir gazeteci olarak sordum: Çok okunan bir yerel gazete hedefim var ne önerirsiniz? Cevabı asılda ders gibiydi.

“Öncelikle gazeteniz yerelde kendi ismini ve fotosunu görecek her gün kaç kişiyi haberleştiriyor? Eğer hergün 5 yeni yüz gazetenizde yok ise büyüyemezsiniz. İkincisi bugün tüm yerel gazetelerinizi inceledim. Bir de yollarda sağa sola asılmış çeşitli etkinliklerle ilgili afişlere baktım. Bu afişlerin neredeyse hiç birinin haberini gazetelerde görmedim. Bu etkinlikler başka şehirde mi yapılıyor, yoksa bu gazeteler başka bir ilin mi? “

Dersimi almıştım…

Aradan tam 25 yıl geçmiş… O zaman ki yerel medyamızda Elazığ yoktu… Şimdiki medyamızda ise Elazığ maşallah çağ atlamış gibi aynen Almanya’nın Türkiye’yi kıskanıyor durumu…

Elazığ insanın kimse aklıyla alay etmesin…

Zira sizin güttüğünüz sürü kadar bizim çoban sevmişliğimiz var!…

Vizyonsuzluk “Vizyon Projeler” ambalajıyla ancak sizin mahallede alıcı bulur…

Yüksek haysiyet sahibi medyamızın Paris algısı sizin fildişi kulelerinizde makbul olabilir… Ama 600 bin vatandaş bu şehrin sokaklarında, caddelerinde, pazarlarında, dükkanlarında, sanayisinde yani yaşamın her yerinde olduğunu ve ufkunu kararttığınız bu aziz şehrin havasını soluduğunu unutmayın…

Adama sorarlar:

Bir: 24 Ocak 2020 Elazığ merkezli depremin ardından binlerce bina riskli olarak kayıt altına alınırken kentsel dönüşüm 4 yıl sonra mı aklınıza geldi?

İki: 24 Ocak 2020 Elazığ merkezli depremin ardından il merkezinde resmi verilere göre yıkılan 4200 işyeri sayısı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 7 binlere çıktı… Sektörel sanayi siteleri veya iş dünyası yeni mi aklınıza geldi. 4 yıldır neredesiniz?

Üç: Aylık 70/80 milyon fatura edilen ve bu faturayı ödemek için kredi kullanma ihtiyacı bile duyulan enerji giderinizi ortadan kaldırmak için niye bir vizyon geliştirmediniz?

Dört: Bugün amatör ligin bi tık üzerinde yer alan ve mahalle takımlarıyla maç yapma durumuna düşürdüğünüz Elazığspor’u hangi vizyonunuzla düşürdüğünüz lige çıkaracaksınız? Tribünleri yöneterek mi?

Beş: Bu şehrin binlerce garip gurebası var iken ve TOKİ tam da bu kitlelerin barınma sorununa çözüm için sizlere şartlı olarak verdiği arsaların bir kısmını satıp bir kısmının üzerine zenginler için taksitle villa yapmak mıdır vizyon?

Altı: Yaz kış il merkezinde kesilen ve halkı canından bezdiren su kesintileri için bir vizyonunuz yok mu?

Yedi: Köstebek yuvası olan yollar, yürünmeyen kaldırımlar ve en temel belediyecilik hizmetleri için vizyonunuzla gurur duyuyor musunuz?

Sekiz: Bir çok belediyenin hibe ile yaptığı altyapı için 10 milyar Japon yeni kredi kullanıp bu kredinin kur farkından dolayı borcun üç kat artmış olmasını hangi vizyon ile izah ediyorsunuz?

Dokuz: Elazığ merkezdeki 18 mahalle bina mezarlığı ve metruk alana dönmüşken il merkezi dışına TOKİ marifetiyle 25 bin konut yapılırken bununun 10 binini yerinde dönüşüm olarak talep etme vizyonu 24 Ocak 2020 tarihinde vizyona mı girmemişti?

On: Gettolaşmak nedir?

Onbir: İşsizlikte Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan ilimizde Tekstil kentler ile kendi ilçelerinde mücadele başlatan ilçe belediye başkanlarını örnek alma vizyonu yeni mi aklınıza geldi?

….

Yirmi Üç: Bu maddelerin sonu yok… Şu mübarek günde tansiyonu daha fazla yükseltmek istemiyorum.

Zaten “BİR ŞEHRİN VİZYONSUZLUĞU PROJE TANITIM TOPLANTISI” yapılmıştı…

 

 

 

BİR ŞEHRİN VİZYONSUZLUĞU PROJE TANITIM TOPLANTISI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin