FİKRİYE SEKİN

AKLETMEZ MİSİNİZ?

Bazen durup düşünmüyorum insan neden Allah’a inanmaz.

Gerçekten mantıklı bir cevap veremez beynim bana çünkü beynim ve kalbim Allah’ın her yerde aşikar göründüğüne kanaat getirir.

Güneşte, ayda yeni doğan bir bebekte, çiçek açan ağaçlarda, denizlerde, denizler üzerinde batmadan yüzen gemilerde, ormanlarda, gökyüzünde ama her yerde Allah benim kalbime ve beynime ben varım aşikarım der.

Peki benim gördüğüm ve birçok Müslümanın gördüğü bu gerçeği neden her insan göremez.

Yüce kitabımızı şöyle etraflıca bir okuduğumuz vakit Rabbimizin bu tür insanlara hitaben buyurduğu birçok ayetine şahit oluruz Kur’an insanların gerçeği görme bilme tanıma inanma kulluk yapma gereklerini çeşitli ayetlerde belirterek buyurur gerçekleri göremeyen görmek istemeyen kör Kalplere şöyle seslenir;

AKLETMEZ MİSİNİZ?

Gerçek tek olduğu halde bazı kalplerin bu gerçeği görüp benimseyip bazı kalplerin görmemesinin hissetmemesinin tek nedeni düşünmemek akıl yormamaktır.

Peygamberlerden olan Hz İbrahim Peygamberin Rabbini tek başına bulma yolculuğunu hepimiz biliriz. Hz İbrahim kendisine peygamberlik henüz gelmemişken dahi Rabbini bulmayı tek başına başarabildiyse bu gerçek tüm insanlığın düşünerek yani akıl ederek tek ilahı ve tek doğruyu bulma becerisine sahip olma gücünü içinde barındırdığını gösterir.

Akledebilmenin en açık delillerinden biridir.

Bazen bir tıp profesörünün bir jeoloğun inanmaması çok garip gelir bana, çünkü bunlar Allah’ın yaratma sıfatına güç ve kudretine daha yakından şahitlerdir.

Tıp profesörü vücudun olağanüstü dengede çalıştığını ve kendiliğinden olma ihtimalinin yok olduğu gerçeğini gördüğü halde inanmaz.

Bir jeolog yeryüzünün dağlarla çivilenmiş olduğunu yeryüzünün sağlam kalelere dönüştüğünü görmez.

Bilimle uğraşan her bir dal insanının en yakinen şahit olması gereken tek gerçek vardır o da bu muazzam dengeyi sağlayan olağanüstü bir gücün varlığını kabul ederek Allah’a boyun eğmektir. Çünkü onlar birçok insanın bilmediği Rabbimizin daha farklı olağanüstü gücüne şahit oldular, gördüler, bildiler. Bu delillere rağmen hala bir yaratıcı olduğuna inanmayan gönüller büyük bir kayıp içerisindedirler.

Gözlerimizin gördüğü beynimizin algıladığı tüm gerçeklere Tefekkür nazarıyla bakıp akledebilmek dileğiyle.

AKLETMEZ MİSİNİZ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin