FIRAT POLAT

ALT YAPI SIKINTISI SÜRÜYOR

Elazığ’ın altyapısının yenilenmesi çalışmalarına başlanıldı. Başlanılan çalışma ne zaman tamamlanacak bilmiyorum ancak sonbahar ve ilkbahar aylarında yağan yağmur ile birlikte ilimizde bildik aşina olduğumuz problemler yeniden kendini gösteriyor.

Elazığ’a çok önemli eserler kazandıran bilim adamı Prof.Dr. Mustafa Temizer Rektörlüğünün ardından ilimizde Belediye Başkanı olarak hizmet verdiği dönemde ilin makyajına yönelmeyip altyapı problemini çözümlemek adına çalışmalar yapmıştı. 1984 yılında Belediye Başkanı seçilmesinin ardından ilimizin altyapısında yaşanan sıkıntıları gidermek adına yaptığı çalışmalar ile ilimizin bugünlere gelmesini sağlamıştı. Rahmetli Prof. Dr. Mustafa Temizer bu çalışmayı planladığı ve hayata geçirdiği günlerde yaptığı açıklamada” Benim bu çalışmam Elazığ’ın alt yapısını 50 yıl çözüme kavuşturur. Ancak özellikle bu problemin problem olmadan önce çözümü içinde bu göreve geleceklerin mutlaka proje hazırlamaları ve çalışma yapmaları gerekir.” Demişti. Hatta 1989 yılında yapılan yerel seçimler öncesi kendisine aday olup olmayacağının sorulması üzerine” Ben Elazığ’ın alt yapısına çalıştım. Kimse bana oy vermez. Bunun için aday olmayacağım.” Demişti.

Gerçekten aradan geçen yıllarda Elazığ büyüdü ve fiziki olarak gelişti. İlimizin birçok yeni mahallesi oldu. Yapı sayısı, işyeri sayısı arttı ancak altyapı aynı kaldı. Hatta yapılan yeni yollar üzerindeki yağmur suyunu altyapıya taşıyor ızgaraların da önemli bir bölümü kapatıldı. Şehrin kuzeyinde bulunan ve yağışlarda selin şehir merkezine gelmesini önleyen kanalı üzeri kapatıldı ve yol yapıldı. Alt yapıda gelişme çalışmaları yapılmadı. Nüfusu artan, bina ve işyeri sayısı artan ve buna karşılık yağmurlarda oluşan sel sularını tahliye edecek ızgaraların kapatılması ile şehrin sel sularına teslim olması dönemine girdik. Her yağışta ilimizin önemli bir bölümünde sel suları alt geçitleri doldurup ulaşımı sıkıntıya sokuyor. Yeterli tahliye kanalı olmaması nedeniyle ev ve işyerlerini sel basıyor. Sonuçta vatandaşlarımız mağdur oluyor.

Elazığ’ın alt yapı problemine çözüm getirilmesi adına başlatılan çalışmalar bu nedenle büyük önem taşıyor. İnşallah başlayan bu çalışmalar zamanında tamamlanır ve hizmete alınır. Böylece gelecekte bugün ilimizde görmek istemediğimiz bu görüntüler de sona erer.

Elazığ’ın hak ettiği hizmetleri almasını sağlamak adına, göreve gelenlerin gelecek kaygısı taşımadan halka hizmet noktasında hareket etmesini istiyoruz. Unutulmaması gereken şudur. Vatandaşlar sizleri ile ve ilde yaşayanlara hizmet edesiniz diye göreve getiriyor. Halka hizmet Hakka hizmettir.

ALT YAPI SIKINTISI SÜRÜYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin