FIRAT POLAT

ARTIK KARAR ZAMANI

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler için siyasi partilerin çalışmaları tam anlamı ile ivme kazanmış durumda. Bu seçimin en önemli önemi seçim kararı alınırken zamanın kısa olması oldu. Yaklaşık 45 günlük bir süre içinde önce siyasi partiler aday adayları başvurusunu aldı ardından partilerin belirlediği yol izlenerek adaylar belirlendi ve sonrasında seçim çalışmaları başladı. Bu sürenin bir kısmı Ramazan ayında geçtiği için doğal olarak çalışmalar sınırlı kaldı. Ramazan Bayramının ardından tüm partiler vites artırarak çalışmalarını sahada inerek geçekleştirmeye başladılar. Bu trafikte tüm hızıyla 13 Mayıs akşamına kadar, seçim yasakları başlayana kadar devam edecek.

Seçim sürecinde son düzlüğü girilirken arzumuz tüm partilerin kırıcı bir dil kullanmadan kendi siyasetlerini plan ve projelerini seçme aktarmaları. Bu ülke seçime giderken birde gerilim yaşamasın. Bunun içinde tüm adayların karşısında ki diğer adaya saygı göstermesi gerekiyor. Her aday kendi partisinin siyasetini anlatacak ve yapacaklarını seçme ifade edecek. Burada önemli olan, seçmenin bunları değerlendirmesi. Aslında baktığımız da seçmen çok büyük bir bölümü adayların ne söylemeğinden çok liderine biat ettiği için kararını vermiş durumda. Bu nedenle son düzlükte partilerin adayları çalışmalarını daha çok kararsız kalmış seçmeni etkilemeye yönelik olacak. Baktığımız da bu seçim öncesi oy kullanacak olan seçmenlerin yüzde 90’ı kime oy vereceğinin kararını vermiş gibi. Sadece kızanlar, küsenler ve henüz iki aday veya parti arasında kalmış olanların kararı netleşmemiş.

Uzun yıllar sonra Elazığ’da bu seçim oldukça çekişmeli geçecek gibi duruyor. Cumhurbaşkanı seçiminde Elazığlı seçmenin tercihi belli. Ancak Genel Seçimlerde bu kez, önceki seçimlerde ilimizden 4 veya 5 Milletvekili çıkaran AK Partinin bu sayıda milletvekili çıkaramayacağı görülüyor. Diğer partilerin de milletvekili çıkarma şansının bulunduğunu görmenin yanında özellikle Bağımsız adaylarda bu seçimde partileri olumsuz etkileyecekleri ve Milletvekili seçilme şansına sahip olduklarını görüyoruz.

14 Mayıs günü yapılacak olan Genel Seçimde bilinen bir gerçek var. 27 Dönem Milletvekillerinin yüzde 80 bu seçimden sonra değişmiş olacak. Yeni isimler ilimize sahip çıkmak, problemlerine çözüm getirmek ve yeni projeleri ilimize kazandırmak üzere yetki alacaklar. Temennim, yapılacak olan seçimin ardından ilimiz adına 5 yıl TBMM çatısı altında ilimiz Milletvekili olarak görev yapacak isimlerin bu süre içinde gerçekten ilimize sahip çıkacak adımları atmaları girişimleri yapmaları ve ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına gerekli katkıyı vermeleri.

ARTIK KARAR ZAMANI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin