FIRAT POLAT

BEKLENTİLERİMİZİ ARTIRALIM MI?

Elazığ; bulunduğu coğrafyanın önemli kentlerinden biri. Uzun yıllardır sorunlarına çözüm getirmenin çalışmalarını yapmasına karşılık arzulanan neticelere bir türlü ulaşamamanın sancılarını yaşıyor. Aslında yağı var unu var şekeri var ancak bir türlü helva yapılamıyor.

İlimizin tarımsal alanda önemli ovalarının bulunmasına karşılık bu ovalardan beklenen üretimlerin alınmasını sağlayacak sulama sistemleri bir türlü oluşturulamadı. Çalışmalar var, projeler sürekli yenileniyor ancak netice alınması noktasında yıllar yılları kovalıyor. Uluova ve Kuzova da yapılan çalışmalar kısmi olarak gerçekleşmesine karşılık nihai çözüm elde edilemiyor.

DSİ ve İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan çeşitli raporlar incelendiğinde; 286 bin 044 hektar Tarıma Elverişli arazi, 65 bin 364 hektar su yüzeyi, Ekonomik olarak sulanabilir arazi miktarı 82 bin 118 hektar, DSİ tarafından kesin projesi tamamlanan ve uygulanan sulama alanı 3 bin 850 hektar. Yıllık yağış ortalaması ise sadece 409 mm’dir.

Kuzova bölgesindeki sulama inşaatı çalışmaları önceki yıllarda kısmen tamamlanmış olmasına rağmen Elazığ ilinin verimli arazilerinden olan Kuzova bölgesinde de pompaj elektrik masrafından dolayı yıllarca tarım arazileri susuz kalmıştı, Dsi bu yıl aldığı karar ile bu bölgede GES ile sulamada kullanılan enerji giderlerini üreticinin üzerinden aldı. İki yıl bu bölgede çalışmalar yapılacak. Sonucunda bölgenin tarımsal açıdan sıkıntılarına neşter vuruldu ve üretici rahatlatıldı.

İlimiz bulunduğumuz bölgedeki tüm illerin sahip olduğu toplam yüzeyinden fazla bir su kaynağına sahip olmasına rağmen verimli tarım arazilerimizin bugün çok küçük bir dilimi sulanabilmektedir. Yani Elazığ ili maalesef varlık içinde yokluğa terk edilmiş bir şehir konumundadır. Sulama alanlarının artırılması ilimizde yapılacak olan tarımında ve tarımsal ürünlerinde artmasına katkı sağlayacaktır. Bu açıdan Uluova Sulama Projesi çok büyük önem taşıyor.

31 Mart’ta Yerel Yönetim Seçimleri yapılacak. Geçen yıl Genel Seçimler ile Cumhurbaşkanı seçimini yaptık. Bu yıl Yerel Yöneticilerimizi seçeceğiz. Geçen yıl seçtiğimiz Vekiller işlerine hızlı başladı ve bir yıllık süre içinde ilimizin problemlerine çözüm getirilmesi adına olumlu adımlar attılar.

2024 Yılı Yerel Yöneticilerin seçileceği yıl olacak. Şunun şurasında beklenilen seçim için 31 Mart’a sayılı günler kaldı.  Siyasi Partilerin Belediye Başkan adayların belirledikleri bu süreçte Belediye Başkanlıkları kadar Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri de ilimiz adına ilimizin geleceği adına büyük önem taşıyorlar. Neticede onların yapacakları çalışmalar, Meclis Toplantılarında alacakları kararlar ilimizi yarınlara taşıyacak. O nedenle siyasi partilerin bu Meclislerde görev almalarını belirleyecekleri isimlerin de ilin problemlerine vakıf, proje üretme becerisi olan ve karar verirken ilimizin ve insanlarımızın düşüncelerini anlama, empati yapma becerisine sahip olmaları gerekir.

Beklentilerimizi artıralım mı?

Bunu da bekleyip göreceğiz…

 

 

BEKLENTİLERİMİZİ ARTIRALIM MI?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin