FIRAT POLAT

HAREKETLİLİK ARTACAK

Mübarek Ramazan ayının son günlerine geldik. Haftaya bugün arife sonra ki günde Ramazan Bayramını kutlayacağız. Rabbim bu ayda yaptığımız tüm ibadetleri dergâhında kabul etsin inşallah.

Başında rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluşa vesile olan oruç ibadeti insanlarımızın sadece aç kalma ibadeti değildir. Nefsin terbiyesi, yoksulun sıkıntılarını giderme ve paylaşma ayıdır. İnanıyorum ki bu konuda bu ayda yaptığımız bizleri mutlu etmiştir. Ancak temennim bu ayda kazandığımız hasletlerin sadece Ramazan ile sınırlı kalmaması. Yılın kalan 11 ayına da yayılması.  Önümüzdeki hafta piyasalar hareketlenmeye başlayacak. Vatandaşlarımız Bayram hazırlıklarına başlayacaklar ve bayramlık alış veriş ile piyasa canlanacak. İşte bu hareketlilikte beklentim, ibadetini yerine getirmesine karşılık imkânı kısıtlı olan ailelerin bayram coşkusunu yaşayabilmeleri adına bu ailelere yardım yapılması. Onların özellikle yetimlerin bayram sevincini yaşamasına katkı vermemiz bayramı bayram yapmamızı vesile olacaktır.

Bilindiği gibi 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler için siyasi partiler Milletvekili adaylarını açıkladı. Seçmen partilerinin açıklanan listelerinin beklentilerin uzağında kaldığını dile getirdi. Listelerde yer alması beklenen bazı isimlerin liste dışı kalmasının ardından Bağımsız adaylıklarını açıklaması ile ilimizde son dört beş seçimde görülmemiş bir hareketlilik ile seçim sürecinin geçeceği görüldü. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Yeşil Yol Partisi gibi siyasi partilerin yanında 4 bağımsız aday bu sürecin hareketlenmesine katkı verecek olması önümüzdeki günlerde özellikle Bayramın akabinde hareketleneceğinin göstergesi.

Önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de AK Partiden Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Yasemin Açık yine listede yer alamadı. Bunun üzerine Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Yasemin Açık’ın bu açıklaması ile birlikte ilimizde seçmenin beklentisini karşılayacak bir isimi kabul etmesi bir oldu. Yasemin Hoca çalışmalarına yeni yeni başladı. Seçime kadar yapacağı çalışmalar ile bugün esen rüzgâr fırtınaya dönecektir. Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Bağımsız Milletvekili adayı olması özellikle AK Partiye büyük sıkıntı yaşatacaktır. Üç dönemdir aday adayı olmasına karşılık aday gösterilmeyen Prof. Dr. Yasemin Açık kendi yolunda yürümeye başlayacak.

Siyasetin özellikle Ramazan bayramının akabinde ivme kazanacağını, ilimizde ki hareketliliği hep birlikte izleyeceğiz. Bu seçim döneminde depremden dolayı müzik çalınmıyor bayrak filama asılmıyor miting düzenlenmiyor. Ancak buna rağmen 24 Nisan’dan itibaren siyaset alanında çok büyük bir hareketlilik yaşanacak.

Şimdiden hem idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi hemde kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

HAREKETLİLİK ARTACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin