FIRAT POLAT

SEÇİM HEYECANI SONA ERECEK

Ülkemizde ve ilimizde yaklaşık olarak iki aydır Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili olarak siyasi partilerin Belediye Başkan adayları ile İl Genel Meclisi Üyesi ve Muhtar adaylarının seçim çalışmalarını bol bol izledik. Bu hafta sonunda tüm adayların yaptığı çalışmaların karşılığını bulacağı seçim yapılacak. Sandıklara gidecek olan vatandaşlarımızın demokrasinin gereği olarak ilimizi ve mahallelerimizi 5 yıl süresince yönetecek olan Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ile Muhtarlarını belirlemek üzere oyunu kullanacak.

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin yereldeki adaylarının özellikle ilimizi baz alırsak yaptıkları çalışmalar son derece seviyeli bir şekilde gerçekleşti. Önümüzdeki birkaç günde de bunun devam edeceğine inanıyorum. Neticede bu bir seçim ve seçime giren tüm siyasi partilerin bu seçim sonucunda almayı hedefledikleri bir sonuç var. Bu sonuçlar siyasi partilerin geleceği konusunda da önem taşıyor. Bu noktada doğal olarak siyasi partilerin hedeflerine ulaşması kendileri açısından siyasetleri açısından büyük önem taşıyor.

Yerel seçimlerin, seçmenlerin gündelik yaşamına doğrudan etki ettiğini ve bu nedenle her seçim gibi bu seçimlerin de son derece önemli. Bunun seçmen üzerinde bir etkisi olacağı muhakkak. Çünkü seçmen seçeceği belediye başkanının, il genel meclisi üyelerinin, muhtarların kendilerine beş yıl süresince hizmet vereceğini bilecek. Buna göre de tercihini yapacak. Bu seçimde partiden çok adayın ön plana çıkması son derece doğal. Genel seçimlerde başka partiye oy veren bir seçmen yerel seçimde bir başka partiye oy verebiliyor. Neticede seçilmesini arzuladığı adayın kendisine, iline, ilçesine daha iyi hizmet vereceği düşüncesi içinde bir tercih yapacak.

Genel olarak birçok seçim yaşadık. Bu seçimlerde gördüğüm en önemli fark şuydu. Genel seçimlerde liderin kredisi, genel seçimler için geçerlidir. Yerel seçimlerde elbette ki partilerin de rolü vardır ancak adaylar da seçmen tarafından dikkatli bir şekilde analiz edilir. Hakikatli adaylar olmazsa, yerelde işler değişebilir.

Pazar günü ilimizde 20 Belediye Başkanı, Belediyelerin Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile 43 mahallenin muhtarlarını seçeceğiz. Seçeceklerimiz bize 5 yıl süresince hizmet verecekler.

31 Mart Pazar günü seçmen saat 07.00 den itibaren sandığa gidecek ve saat 16.00 ya kadar, yaklaşık üç aydır kendilerini tanıtmak için çalışma yapan adaylardan biri için oyunu kullanacak. Aynı günün akşamında da sandıklar açıldıktan sonra belediye başkanları, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ile Mahalle Muhtarları belirlenmiş olacak. Yapılacak seçimin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını, sükûnet içinde bir seçim yaşanmasını diliyorum…

 

SEÇİM HEYECANI SONA ERECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin