irfan arslan

HADİ HAYIRLISI

Ülkemiz yarın 28. Önem Milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidecek. Siyasi partiler ile Bağımsız olarak bu seçimlere giren adayların seçim propaganda çalışmaları bugün saat 17.00 de sona erecek. Yaklaşık olarak bir aydır devam eden bu çalışmaların karşılığını yarın Millet sandıkta verecek.

Ülke olarak yaşanılan sıkıntıların ışığında gidilecek olan bu seçimde vatandaş Pandemi, deprem ve diğer yaşanılan gelişmelerin değerlendirmesini yapacak, özellikle enflasyon karşısında yaşadığı hayat pahalılığının getirdiği etkilerin sonuçlarını içeren bir karar ile oyunu kullanacak. Millet Vekilini seçerken, seçim süreci içinde ilimize bakışını, ilimizin problemlerine vakıf oluşunu, çözümü için neleri teklif ettiğini, partilerin seçim bildirgelerini göz önüne alıp bir karar verecek. Ancak bunları ülkemizde yarın sandığa gidecek kaç milyon seçmen yapacak bilmiyorum. Çünkü ülkemiz seçmeninde bu konularda bir değerlendirme yapmak yerine gönül verdiği lider ve onun partisine oy verme alışkanlığı var. Bu nedenle bilinçli bir seçmen olarak oyunu kullanacak seçmen sayısı birkaç milyonu geçmez.

Dünyanın gözü bu seçimde olacak. Türkiye’nin 28. Dönem Milletvekilleri ile 13. Cumhurbaşkanı kim olacak sorularının cevaplarını yarın saat 21.00 den itibaren açıklamaya başlayacak olan seçim sonuçlarında görmeye başlayacağız. Gerek seçilecek olan Cumhurbaşkanı gerek seçilecek olan Milletvekillerini önümüzdeki dönemde çok zorlu sınavlar bekleyecek. Ülkemizin gelişmesi ve güçlenmesi, bulunduğu coğrafi bölgede ki etkisini ve gücünü artırması, vatandaşlarının sıkıntılarına gerekli çözümleri getirmesi yeni Meclisin ve seçilecek olan Cumhurbaşkanının yapacağı çalışmalar ile sağlanacak.

Pazar günü Millet izledikleri ve dinledikleri ile ilgili olarak bir karar verecek. Oyunu kullanacak ve hep birlikte sonuçları bekleyecek. Benim tem arzum ve isteğim, seçim sonucu ne olursa olsun, bunu büyük bir sükunet ile karşılamak ve benimsemek. Milletin kararına saygı göstermek.  Elbette bir kazanan olacak birde kaybeden. Bunu hazmetmek gerekiyor.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimin sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

HADİ HAYIRLISI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin