irfan arslan

HAYIRLI OLSUN ANCAK BEKLENTİMİZ VAR

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekillerini belirleyen genel seçimde ilimizi yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edecek milletvekilleri seçildi. Prof. Dr. Erol Keleş, Ejden Açıkkapı, Rıdvan Mahmut Nazırlı, Gürsel Erol ve Semih Işıkver ilimizin Milletvekilleri olarak önümüzdeki beş yıl çalışmalarda bulunacaklar. Öncelikle Allah hayırlı etsin diyorum. Ancak hemen ardından da şunu belirtmek istiyorum. Sizlerden ilimiz adına beklentilerimiz var.

Elazığ bulunduğu coğrafyanın 45-50 yıl önce çok önemli bir merkezi, o dönemde ülkenin gelişmesini planlayan Devlet Planlama Teşkilatının  (DPT) da dikkatini çeken illerinden biriydi. DPT yaptığı 3. 5 yıllık kalkınma planında Elazığ’ın metropol kent olması için yatırımlar ile desteklenmesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak geldiğimiz noktada baktığımız da o günkü tavsiye neden ve belirlenen hedeflerin çok uzağında kalan bir il konumundayız.

Elazığ’ın dün sahip olduklarına şöyle bir bakalım. İlimizde İplik fabrikası, Bakır Fabrikası, Simli Gümüş fabrikası, Ferrokrom Fabrikası, Azot Fabrikası, Şarap Fabrikası, Şeker Fabrikası, Keban Barajı ile birlikte Keban Plastik Fabrikası, Tuğla fabrikalarının olduğunu görüyoruz. Bugün bunların birçoğu kapanmış kalanları da özelleştirilmiş durumda. Özelleştirilmesi planlanan ancak yapılan çalışmalar sonucunda şimdilik vazgeçilen Şeker Fabrikasının dışında fabrikamız kalmamış durumda. Yani dün ili ön plana çıkaran ve metropol kent olması planlanan Elazığ’dan bugünkü Elazığ’a gelmişiz. Aslında burada bu fabrikaların neden kapatıldığını sorgulamak gerekiyor. Rezerv yok diyenler olacak. Peki Maden’de bulunan ve ülkemizin Cumhuriyet tarihindeki en önemli rezervi olarak belirtilen Bakır rezervi bu tezi çürütmüyor mu?

Burada ilin yönetimini üstlenen ve ilin planlamalarını yapanların bir zaafiyet içinde olduğunu düşünmemiz sanırım ki yanlış olmaz. Mevcutları korumak bir yana üzerine ne ilave etmişiz. Evet ilimizin ekonomisine baktığımız da karma bir ekonomiye sahip olduğumuzu görüyoruz. Yeni bir yandan OSB’ler kurularak sanayinin gelişmesini amaçlaması diğer yandan Tarım ve Hayvancılık ile var olmanın mücadelesini vermişiz. Ancak her iki alanda da arzu ettiğimiz yerde değiliz.

Yeni dönemde ilimiz Milletvekillerinin, gerek seçim döneminde gerek bazı Milletvekillerimiz Ejder Açıkkapı ve Gürsel Erol daha öncede bu görevi ifa ettikleri için ilimizle ilgili problemlere daha çok vakıf olduklarından yaptıkları açıklamalar uygulamak istedikleri projeleri konusunda gerekeni yapmak zorundalar.

Elazığ’ın hak ettiği yere taşımak hepimizin görevi. Sizler hem talep edilecekleri dikkate alacak hem de Devletimizin yapacağı yatırım planlamalarında ilimizi bu planlamalara dâhil ederek gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamalısınız.

HAYIRLI OLSUN ANCAK BEKLENTİMİZ VAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin