BİR DELİNİN KALEMİNDEN

Birden Çok Suça Karışmış Kişilere Çapraz Ampütasyon Yapılması Hakkında

Değerli dostlar bugün size, birden çok suça karışmış kişilere çapraz ampütasyon yapılması hakkında görüş ve önerilerimi sunacağım.

Vücutta bulunan bir uzvun (Kol, Bacak, Ayak vb) tamamının ya da bir kısmının kesilip atılması işlemine ampütasyon denilmektedir. Tabii benim yazımda ki ampütasyon kesilip atılmak değil çapraz şekilde yer alan kol ve bacağın işlevsiz hale getirilmesi olarak ifade edebilirim.

Yapılan birçok araştırma ve resmi verilere göre belirli bir suça karışan kişiler ceza infaz kurumunda cezasını çekip çıktıktan sonra maalesef ya aynı suça karışıyor yada farklı suçlara karışıyor. Bunun anlamı, ceza infaz kurumunda geçirilen zaman içerisinde suçlunun ıslahı mümkün olmuyor ve/veya suçtan uzaklaştırma işlevi görmüyor!

Resmi veriler incelendiğinde; gasp, yaralama (Kasten), hırsızlık, adam kaçırma, bir suç örgütüne üye olma,  bir terör örgütüne üye olma gibi birçok suçta ceza infaz kurumundan çıktıktan sonra ya aynı suçlara devam ediyor veya farklı suçlara yöneliyor. Emniyet kayıtları incelendiğinde, aynı suçtan 30’un üzerinde kaydı, farklı zamanlarda 18kez ceza infaz kurumunda yatmış olan veya 5 farklı suçtan farklı zamanlarda 3 veya 4 kez ceza infaz kurumunda yatmış kişiler mevcut olup ve bunların sayıları azımsanmayacak oranlardadır!

Sizce bir kişi suça karıştıktan sonra neden benzer suçlara yöneliyor veya bir diğer soru ceza infaz kurumlarında neden toplumsal uyum gerçekleştirilemiyor. Sosyo-psikolojik olarak baktığımızda toplumda çocuk yetiştirme konusunda maalesef çoook büyük hatalar yapıyoruz! Bunun yanı sıra hukuk sistemindeki yasal boşluklar ve cezaların caydırıcı özelliğinin yetersiz olması olarak düşünüyorum. Ayrıca toplumda suçluya bakış açısı da maalesef önemli bir etken! Ceza infaz kurumunda suçlu topluma hazır hale getirilse bile toplum o suçluyu kabul etmeye hazır olmuyor!

Şimdi gelelim benim önerime; benim önerim aynı suçtan veya benzer suçlardan beş veya daha fazla suça karışmış olan kişileri çapraz ampütasyon işlemine tabi tutalım. Burada bahsettiğim çapraz ampütasyon uzuvların kesilip atılması değil işlevsiz hale getirilmesi. İşlemin nasıl yapılacağına gelince; sağ kolun (Eğer suçlu solak ise sol kol) dirsek kısmının, ve sol bacağın (Eğer suçlu solak ise sağ bacağının)  diz kısmının bir ameliyat ile işlevsiz hale getirilmesi. Özellikle belirtmek istiyorum, uzvun kesilmesi kesinlikle söz konusu olmayacak sadece uzvun eklemleri ameliyat ile işlevsiz hale getirilecek!

Sistemin olası faydalarına gelince;

Ø Ceza infaz kurumunda ıslah olmamış olsa bile, aynı suça ve/veya benzer suça kişi karışmak istese bile, suça karışması mümkün olmayacak

Ø Benzer nitelikte suçların işleyenlerin sayısı azaldığında suç oranları düşmüş olacak

Ø Ceza infaz kurumlarına ihtiyaç azalacak veya en azından yeni bir Ceza infaz kurumuna ihtiyaç kalmayacak (Benim savım şu ki her bir yeni Ceza infaz kurumu mutlaka başka bir Ceza infaz kurumunun açılmasını zorunlu hale getirir!)

Ø Cezaların caydırıcılığı artacağı için insanlar benzer suçlara karışmamak için daha dikkatli olacak

Ø Toplumsal huzur sağlanmış olacak

Ø Belirli kişilerin toplumsal uyumunu hızlandıracak (Korku en büyük motivasyon araçlarından biridir!)

Umutlarla nice güzel yarınlara…

Birden Çok Suça Karışmış Kişilere Çapraz Ampütasyon Yapılması Hakkında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin