BİR DELİNİN KALEMİNDEN

ECZANE, BANKA VE MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ HAKKINDA

Evet kıymetli dostlar bugün sizinle eczane, banka ve marketlerin çalışma saatleri hakkında ki görüşlerimi sunacağım.
Hali hazırda ülkemizde, Bankalar, 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında hizmet vermekte, 18.00-09.00 kadar ise hizmet verilmemektedir. Bankalar, finansal sistemin en önemli parçası olduğu gibi birçok finansal sistem dışı işleminde yapıldığı yerlerdir. Hali hazırda internet bankacılığı sistemi ile şubelerin önemi azalmış olsa da internet bankacılığının yeterince yaygınlaşmamış olması ve internet altyapısından kaynaklanan sorunlar nedeni ile şubelerin önemi devam etmektedir. Benim önerim her il/ilçe/belde hizmet veren bütün bankaların en az bir şubesinin 24 saat hizmet vermesini öneriyorum.
Hali hazırda ülkemizde, Eczaneler, sabah 08.30 akşam 18.00 arasında hizmet vermekte, 18.00-08.30 kadar ise nöbetçi eczane ile hizmet verilmeye devam edilmektedir. Eczaneler sağlık sisteminin en önemli parçalarından biridir ayrıca temel sağlık hizmetlerinde önemli bir işlev görmektedir. Ülkemizde ayrıca eczacı çoğu zaman bir hekim kadar ilgi görmekte uzmanlık gerektirmeyen işlemlerde eczacının görüşü doğrultusunda ilaç alınabilmektedir. Bu kadar önemli bir yer tutan eczanelerin çalışma saatlerinin kısıtlı olması ve ayrıca nöbetçi eczane sisteminin hizmetten ziyade, nöbetçi eczanelere bir ödül gibi sistemin işletilmesi beraberinde önemli aksaklıkların ve mağduriyetlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Benim önerim, eczanelerin çalışma saatlerinin 24 saat şeklinde mesai sisteminin uygulanmasıdır. 24 saat uygulanması mümkün olmasa bile 08.00-24.00 arası çalışma saatleri zorunluluğu getirilmesi sonrası için ise şehrin nüfus yapısına ve yerleşim yerinin büyüklüğüne göre nöbetçi eczane sayısının hali hazırdaki sayının en az 10 katına çıkarılmasını salık veriyorum.
Ve marketler. Muhtemelen ilk ikisi ile hiçbir alakası olmamasından dolayı marketleri yadırgadınız ancak inanın marketler bankalar ve eczaneler kadar önemli bir hizmet yerleridir. Hali hazırda ülkemizde, büyük marketler, 10.00 ve 22.00 saatleri arasında hizmet vermekte, 22.00-10.00 kadar ise hizmet verilmemektedir. Büyük marketler yaşam için gerekli temel ihtiyaçların ve ayrıca belirli lüks nitelikteki ihtiyaçların giderildiği hizmet yerleridir. Benim önerim büyük marketlerin en az bir şubesinin 24 saat şeklinde hizmet vermesini öneriyorum.
Bu uygulamalar hizmet açısından topluma önemli bir katkı yapacağını ayrıca istihdamın sağlanmasında önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum.
Umutlarla nice güzel yarınlara…

ECZANE, BANKA VE MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ HAKKINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin