Evet dostlar, seçim havası beni iyiden iyiye sardı ve bir seçim önerisi daha getiriyorum ve diyorum ki Adalet Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı seçim ile gelsin!
Bir ülkenin gelişmesinde öncü rol oynayan iki kurum var bence biri Adalet Bakanlığı ve bir diğeri de Milli Eğitim Bakanlığı.
Ülkenin gelişmesinde kritik rol oynayan iki bakanlığa bir kişinin kara vermesi ve siyasetin pençesinde bu kararların alınması ne kadar doğru sizce?
Benim önerim, Cumhurbaşkanının, Milli Eğitim Bakanının ve Adalet Bakanının seçim ile gelmesi ancak Cumhurbaşkanından farklı olarak Milli Eğitim Bakanının ve Adalet Bakanının herhangi bir siyasi parti üyesi olmaksızın seçimlere girmesi ve ayrıca seçim dönemlerinin Cumhurbaşkanının seçim döneminden farklı olması.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı merkezi bütçeye dahil edilsin ayrıca TBMM dışında herhangi bir kuruma karşı hesap verme sorumluluğu bulunmasın.
Bu önerimin nedenlerini yazmak isterdim hatta örnekleri ile birlikte ancak hem ülkemizin çok zor zamanlardan geçmesi ve siyasetin çok konuşuluyor olması hem de ben kendime bir söz verdim siyasetten uzak durma adına ondan dolayı burada yer vermeyeceğim. İleriki zamanlarda İnşaAllah bu köşede yazmış olduğum yazılar kitap olarak basıldığı zaman sadece bu konu ile ilgili değil diğer yazılarımın da içeriklerini tabiî ki hem bilimsel hem politik olarak eklemeler yapacağım.
Milli Eğitim Bakanının ve Adalet Bakanının seçimle gelmesinin ülkemiz adına avantajları neler olacak;
Uzun yıllardan beri tartışılan Ülkemizde ki Adalet sistemi üzerindeki siyasi baskıların (En azından halkın algısına göre) azalmasına yardımcı olacak,
Adalet sistemine olan güven (Bu benim fikrim değil, en çok güvenilen kamu kurumları araştırmaları incelenmesini salık veririm) artacak,
Milli Eğitim Bakanlığının özerkliği sağlanarak eğitim sisteminde her dönem oluşan yapbozların tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olacak
Milli Eğitim Bakanlığının özerkliği orta öğretimden Yüksek öğretime bütün süreçlerin iyileşmesine yardımcı olacak
Her iki kurumda da seçimlere yakın dönemlerde oluşan popilist yaklaşımların önüne geçilmesinde yardımcı olacak
Her iki kurumda da daha objektif kararların alınmasına yardımcı olacak
BİR DELİNİN KALEMİNDEN