BİR DELİNİN KALEMİNDEN

YERİNDE EĞİTİM YERİNDE ÜRETİM KÖYLERİ HAKKINDA

Evet dostlar hazır seçim arifesindeyiz bende yüzyılın projesini açıklıyorum  Köy-Kent projesi

Öncelikle Türkiye’nin belirlenen bölgelerine 300 haneyi geçmeyecek şekilde birbiri ile yakın şekilde oluşturulmuş köy-kentler yapılacak. Oluşturulan köy-kentlerde, inanç biçimine göre ibadet yerleri, eğitim kurumları, sağlık hizmetleri, güvenlik birimleri, alış-veriş (Sadece temel düzeyde ihtiyaçların satıldığı) yeri ve kültürel faaliyet yerleri gibi alanlarda birlikte yapılacak.

Uzmanlar kurulu (Veteriner Hekimler, Ziraat Mühendisleri, Sosyologlar, İlahiyatçılar, Finans Uzmanları, Tıp Hekimleri)  oluşturularak ilgili alanlarda yapılacak faaliyetler belirlenecek.

Her bir köyde mutlaka bir veteriner hekim ve ziraat mühendisi istihdamı sağlanacak ve çok sıkı denetim mekanizması geliştirilecek.

Peki bu alanlarda kimlerin yaşamalı? Öncelikli olarak gönüllülük esasına göre seçimler yapılacak. Seçilecek kişiler mutlaka evli olması istenecek ve bu köylere yerleştirilirken belirli bir homojen (Demografik özellikleri birbirini bütünleyici) toplum oluşturulması için sosyologlar ve psikologlardan destek alınacak.

Yaşayacak kişiler belirlendikten sonra, bu kişilere yönelik geniş çaplı eğitimler verilecek. Köylerde yaşamayı kabul eden kişilerin şehir merkezlerine gidiş-gelişleri sınırlandırılacak ve köy merkezlerinde ülkemiz tarafından geliştirilecek olan kart sisteminin kullanılması zorunlu tutulacak ve fiziki para kullanımı engellenecek. Kişiler ile 5 yıllık sözleşmeler imzalanarak sözleşme maddelerine uymayan kişilere yüksek tutarlı yaptırımlar uygulanacak.

Köy merkezlerinde sadece zorunlu (Sağlık ve Güvenlik güçlerinin) araçlara izin verilecek onun dışında araç kullanılmasına izin verilmeyecek.

Köy merkezlerinin yönetimi, merkezi yönetim tarafından görevlendirilerek seçimin getirmiş olduğu dezavantajlar giderilecek.

Köy kentler oluşturulurken, oluşturulan yerlerin özelliklerine göre, mümkün ise tamamen yeşil enerji sistemleri ile kurulacak.

Tarım bakanlığı tarafından ilgili alana özgü küçükbaş, büyük baş ve kümes hayvanları verilerek sürekli destek ve denetim mekanizması oluşturulacak.

Köylerde üretilen ürünlerin alınması ve işlenmesi için her gün ve günde en az bir kere olmak üzere ilgili lojistik merkezleri oluşturulacak.

Köy merkezlerinde bütün meslek mensuplarının üretime katılması (Hekim, öğretmen, imam, güvenlik güçleri vd sadece mesleklerini değil aynı zamanda zirai faaliyetlere destek vermesinin zorunlu tutulması) sağlanacak.

Köy merkezlerinde meydana gelecek olan zarar-ziyan ve işlenen suçlarda müteselsil sorumluluk (herhangi bir zarar-ziyan ve suçlarda toplumu tamamına yönelik yaptırım uygulanacak) getirilecek.

10 yıllık bir süreç içerisinde gönüllülük veya zorunluluk dahilinde, toplumun yüzde 30-40’lık bölümü şehir merkezlerinden köy merkezlerine taşınması sağlanacak.

Köylerin oluşturulmasının faydaları;

Paraya olan talep düşecek ve enflasyonun kontrolü kolaylaşacak

Tüketim düşecek ve temel ihtiyaçlarda fiyatların dengelenmesi kolaylaşacak

Toplumsal bağlar güçlenecek ve 50-100 yıllık bir süreç içerisinde toplumun homojenite oranı artacak

Üretim artacak ve tüketim temelli toplumdan üretim temelli toplumların oluşması sağlanacak

Köy-kent bağı devam edecek

Şehir merkezlerinde konuta olan talep düşecek ve şehir merkezlerinde yeni konut talebi olmayacak

Belirli suçlar tamamen ortadan kalkacak, bazıları ise azaltılmasına katkıda bulunacak.

Belirli şehirlerde (İstanbul, Bursa, Mersin İzmir vb gibi) yaşayan nüfusun azaltılmasına katkıda bulunacak

BOŞ…

VER…

ME…

YİN.

 

YERİNDE EĞİTİM YERİNDE ÜRETİM KÖYLERİ HAKKINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin