Adaylar ve Partiler seçimlere kazanmak için girerler. Bizler de onlara kazandırmak için oy kullanırız. Oy kullanmıyorsak tepkiliyiz demektir.
Tepki toplum bazlı olursa partilerin kendilerini çek etmesini sağlar ama fertler bazında olunca hiç bir anlam ifade etmez.
Parti ya da aday sevgimizden mi kaynaklı yoksa bizim kritersizliğimize mi bağlı adaylara duygusal yaklaşıp nitelik irdelemeyi sekteye uğratıyoruz. Bilinçsizliğimiz de cabası. Bu yüzden bu defa kriterlerimi paylaşmak istiyorum.
Benim Başkanımın Yönettiği Belediye;
Seçim sonrası eski yönetimin borcunu şeffaf, sarih tarafsız, hilesiz, desisesiz ve kinsiz bir tutumla noter ve Sayıştay huzurunda kayıt altına alıp bunu halkla açık açık paylaşmalı.
Belediyeye hakim olmalı. Bir tane Bankamatik Personeli bile olmamalı. Kurum lackalaşmamalı.
Doğrudan temin işlerini ayrıntılı olarak halkla paylaşmalı.
Seçilmişler dışında hiç kimse Belediye Yönetiminde rol ve yetki almamalı.
Yıllık ve 5 yıllık Gelir – Gider tablosunu ayrıntılarıyla halka anlatmalı. Bu konuda TKP Ovacık Belediyesinin altında kalmamalı.
Belediye Şirketleri ve işleyişleri çok daha şeffaf tutulmalı. Bu şirketler belediyenin işlerinin seri yürümesine katkı sunmalı yolsuzluk, hırsızlık, kayıt dışılık için paravan şirket konumunda olmamalı.
Kendi personeli arasında ayrım gütmemeli. Belediye’nin resmi çalışanıyla Belediyeye ait şirket çalışanları arasına uçurum farklar koymamalı.
İşe alımlarda bir insani level atlamalı. Liyakat, sadakat, ehilliği kriter kabul etmeli. Torpil yapmaya, encümenlere, muhtarlara kontenjan vermeye utanmalı.
Belediyeyi ticaret hane görmemeli ama kuruma sürekli gelir getirecek olanakları 12’den vurmalı. Güneş Enerji Santrallerine çok ciddi yatırımlar yapmalı. Elektronik Denetleme Sistemiyle hem kazaların önüne geçmeli hem belediyeye kazandırmalı.
Turizm potansiyeli olan geri kalmış bölgelerdeki aileleri de kapsayan projelerle hem bölgeyi hem bölgedekileri kalkındırabilmeli.
Bilboardların gelir açısından önemli olabilir ama yine de bilboardlar doğa harikası mekanların görünürlüğünü perdelememeli.
İmar Planı ve İnşa Proğramı hususunda hem prosedürü iyi bilmeli hem seçici olmalı. Hazırlanan İmar Planı o şehri o bölgeyi maksimum geliştirecek nitelikte olmalı, yasal engellerle yıllarımıza mal olmamalı.
İhale edilen işler de doğru prosedürle hazırlanıp KİK’den dönmemeli hem zaman hem fiyat farkları Belediyeyi ekonomik zarara uğratıp vatandaşa lüzumsuz zorluklar yaşatmamalı.
Her vatandaşın bilâ istisna muzdaripliğinin giderilmesi gereken alanlara gelince;
Trafik ışıklarının üstüne akıllı yazması kadar Işık’ların senkronizesi şehrimiz için çok elzem bir durum.
Yollar ve kaldırımlar sıfır olmak zorunda değiller ama terazili ve sağlam olmalılar.
Musluk sularımız hem kesintisiz olmalı hem net olarak içilebilir olmalı.
Belli büyüklükteki büyün park, dinlence alanlarında tuvaletler olmalı.
Ulaşım her daim otobüsler saatlerinde duraklarda olmalı. Çalışma olan bölgelerde insanlar çıkmaza girmeden bir bilgilendirme tabelasıyla karşılanmalı.
Trafik akışını sağlayabilmek ve şehrin yaşam kalitesini arttırabilmek için Tahir Şaşmaz Caddesiyle İmam Efendi Bulvarına Katlı Köprülü Kavşaklar yapılmalı.
Deprem sonrası Hükümetin bize yerel bağlamdaki tüm yardımları, tüm kıyakları ile o yardım ve kıyakların kullanım şekli halka tane tane anlatılmalı. Böylece vatandaş da hükümeti daha iyi algılamalı.