RAMAZAN YILDIRIM

MEDYAMIZ DENGİNİ BULDU

14 Mayıs 2023 seçimi ülkemize hayırlar getirmiş olsun umuyorum, 28 Mayıs için de yeni hayırlar diliyorum.

İlimiz bu seçimde siyasi partilerin yanı sıra farklı perspektifte nev-i şahsına münhasır  bağımsız adaylara da oy verdi.

Tüm bağımsızların kaybettiği bu seçimde bir Muhtar Hacı Güneş bir de Elazığ Medyası çok kazançlı çıktı. Ben Muhtarın şöhret çabalarını anlıyorum, bu ünün, bu namın Muhtara kalıcı renk katacağına da inanıyorum. Muhtarımın bu çabalarını da takdir ediyorum. Yerel kanallarımızı da bir yere kadar okey ama bu olaya hazine bulmuş servet avcıları gibi yaklaşımlarını anlamakta zorlanıyorum.

Onlara sorsak belki bir fenomen oluşturmak çabasındayız diyecekler. Şahsım olarak Elazığ’da ciddi ciddi fenomenlere, stend-upcılara ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Hatta çoğu platformlarda vatandaşımızın bu alanlara çok yatkın olduğunu şehrimiz kurum ve kuruluşlarının fenomen ve stand-upcı konusunda çok gerici kaldığını dile getiriyorum.

Şöyle bir kendimizi çek edersek Hafize Ana, Halıt Emmi, Gıllo Ali, “ görüyorsunuz anlatmaya ne gerek var “ sözü ve Muhtar Hacı Güneş’in bir beş yıllığına da ben sizi dolandırayım vecizesi, kim bilir gün yüzüne çıkmamış daha ne matrak replikler ne rengarenk kişiler. Ayrıca Baskil fıkraları…

Belediye Başkanı olsam sosyal bağlamda ilk icraatım ceviz kütüğünden bir stend-up kürsüsü olur. O kürsüde gerek alaylı, gerek halaylı, gerek mektepli tüm bireylere şow, gösteri ve müzik imkanı sunarım. Bu şowları da bir YouTube kanalıyla dünyaya taşırım.

Aynı ben yerel bir TV olsam yine bu tarz programlarla toplumda sosyal gelişime katkı sunarım. Tek farkım bunu yaparken Elazığ’ın ihtiyaçlarını, eksiklerini ve sorunlarını göz ardı etmem, hasır altı hiç etmem.

Muhtar Hacı’nın milletvekili adaylığı için çabasını, gayretini, azmini sonrasında kendisine oy vermeyenlere hesap sorma çabasını takdir ettim. Davranış ve tutumundaki tutarlılığa hayran kaldım hayret ettim. Bu kadar azimli bir muhtar ve Salıbaba’yı yan yana getirince apıştım şaştım. Bu mahalleyi bu adam elleriyle gönmüş dedim.

Hacı Güneş gibi azimli bir adam 4 dönem Salıbaba’da muhtar ve Salıbaba Elazığ’ın hatta Türkiye’nin en çukur, en geri kalmış, en gariban, en çaresiz mahallesi. Muhtarı televizyonlarda reyting rekoru kırıyor, Instagramda,  tivittırda titi oluyor ama Salıbabalı hiçbir sorun, hiçbir yokluk, hiçbir problem ne gündeme geliyor ne haberlerde geçiyor.

Hani “ Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüz “ diyorya şair. Biz de orda bir mahalle var. O mahalleden geçinenler, o mahalleden aldıkları oylarla seçilenler, o mahalleyi gündeme getirmedikleri sürece Elazığ’ı problemsiz gösteren basın. Hasır altı edilmiş o mahalle kimsesizlerin kimsesi, şehrin en metruk, en izbe, en ihlal edilmiş köşesi. İşte o mahalle Elazığ’ın dip noktası.

Medyamız elbette renkli kişilikleri gün yüzüne çıkaracaktır elbette onlara pozitif bir ayrım sağlayacaktır. Onlara bir renk bir neşe bir ortam tabiki bulacaktır. Bu tarz kişiler medyamıza renk olmalı ama medyamıza denk olmamalı. Medyamız şehrin sorunları ve şehrin ufku için daha ağır durmalı. Hem Salıbaba Muhtarına bu kadar hoş bakıp Salıbabaya bu kadar kör kalmamalı.

Benim demem o ki bu şehir yerelde sadece bu şekilde gündeme gelmemeli. Basın rengini bir tek bu şekilde belli etmemeli. Şehrimizdeki güzelliklerle beraber eksiği, gediği, yapılabilecek yenilikleri, ufuk olabilecek proje ve yatırımları, ezilmişlikleri, geri kalmışlıkları dile getirmeli. Öne çıkarmalı.

Bu arada ülkemizin ve yöremizin sevilen ses sanatçısı Urfalı Nuri Sesigüzel vefat etmiş. Allah’tan kendisine rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

MEDYAMIZ DENGİNİ BULDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin