RAMAZAN YILDIRIM

ONUR DOLU İSTİFA

Cuma günü öğleden sonra Elazığ Kulislerine bomba gibi düşen bir haberle sarsıldık.

Türkiye’nin en başarılı, en mahir, en çalışkan Belediye Başkanı Sabahattin Kaya adaylıkların açıklanmasına ramak kala yazılı bir açıklamayla adaylıktan çekildiğini belirtti. Başkan Sabahattin Kaya Akçakiraz’da ki Ak Partili aday adaylarıyla Akçakiraz Belde Başkanının ( 5 + 1 ) şahsına karşı ortakça sergiledikleri uyuşmaz tutum karşısında kini, nefreti körüklememek, beldesindeki siyasal tarafgirlik tutumunun, insani ilişkilerde onulmaz yaralar açmaması, Ak Partinin ve İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım’ın kendi şahsıyla cezalandırılmaması adına adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bu istifa Sabahattin Kaya adına bir talihsizlik içerse de Başkanın siyasi iştihayı, benlik duygusunu, istikbalini ayakları altına alıp beldesinin ve partisinin geleceğini öncelemesi nadiren rastlayabileceğimiz aslında hiç rastlamadığımız kadar fedakârlık ve erdem içeren a kalite alfa bir davranıştır.

Şahsım olarak bu olaya çok üzüldüm. Başkan Kaya ile dostluğu ve arkadaşlığı iyi olan biriyim. Olaylara onun penceresinden bakıyor ona net olarak inanıyorum. Sözün kısası ben bu olayda tarafgirlik dolayısıyla Başkanı daha olumlu kılıyor olabilirim. Benim tam tersim bireyler de çıkabilir. Başkan Kaya’yı sevmeyen ona buğzeden bu durumdakiler de aksi yönde konuşabilirler.

Bu istifa siyasal olguları barındırdığı için Başkan Sabahattin Kaya’nın söylemlerinin tamamen doğru olduğuna inanan çoğunluğun yanısıra bu söylemlerin bir algıdan ibaret olduğunu düşünen ya da gerçekte böyle düşünmediği halde Başkan Sabahattin Kaya’nın bu erdemli tutumundan rahatsız olan bazı kişiler bu açıklamanın bir kurgu olduğunu dillendirmek isteyebilirler.

Hal böyle iken siyaset temiz ve kirli her düşünceyi barındırdığı, iyi niyetli kötü niyetli her birey tarafından kullanılabildiği için Akçakiraz Beldesindeki bu ( 5 + 1 ) Ak Partili 5 aday adayı ve belde başkanı mertçe delikanlıca kendi tutumlarını ve Başkan Kaya’nın istifa sürecini kafalarda muğlak hiç bir nokta bırakmayacak şekilde açıklamalılar.

Bu açıklama 5 + 1’in Akçakiraz Seçmenine, Elazığ ve Türkiye kamuoyuna karşı bir sorumluluğudur bir borcudur. Bu olay ister yazdığım tarzda ister başka bir şekilde vuku bulmuş olsun. 5 + 1 ekibi bu olayı gür sesle dile getirmezse bu olayda muğlak bir nokta bırakırsa manen bu olayın sorumluluğundan kurtulmaz.  Ak Parti de en iyi Başkanını en kötü bir 5 + 1’le takas etmiş olur ki bu tüm bu yaşanılanlardan çok daha acı bir gerçek olur.

İl Başkanımızın tavır ve tutumu hakkında bir şey söyleyip söylememe de özgürlerdir ama zannımca spekülasyona mahal vermeden onun da tutumunu izah etmeleri yerinde olur.

Hulâsa bu yaşananlar olumsuz da olsa siyasetteki onursuzluğa, ayak oyunlarına, alalanan zulalanan, kamufle edilen manipüle edilen  davranışlara baktığımızda Sabahattin Kaya zirveye çok ahlaklı bir nokta koyarak Elazığ’da belki de Türkiye’de ahlaklı ve vicdanlı siyasetin sesi olmuştur.

Toplumdaki insani duruşu bu kadar benimsenen, heye yoka koşan, siyasi başarının bu kadar zirvesinde siyaseti bu kadar seven azimli vefalı ve cefalı bu adamın kendi dışında herkesin faydasını düşünerek kendisini diskalifiye edişini takdir ediyorum. Ülkemin tüm siyasetçilerinin Sabahattin Kaya’yı ve bu davranışını zihinlerine kazımasını partilerinde yöneticilerine örnek bir adam örnek bir davranış başlığıyla bu olayı vermelerini ümit ediyorum.

Birisi onurluca istifa ederse onun yitip gitmesine, hasır altı edilmesine göz yummayalım. Halk için istifa edenden istifade edelim. Akçakiraz kaybetti Türkiye kazansın isteyelim.

ONUR DOLU İSTİFA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin