RAMAZAN YILDIRIM

SAVCILIK MI? ŞEFFAFLIK MI?

Siyasette eskimiş insanlar bir de eski siyasetçiler. Bu iki grupta çok nezih çok saygıdeğer kişilerin yanısıra az muhterem hatta muhterem olmayan insanlar da epeyce varlar.

Şehrimizdeki seçilmişlerden, adaylardan tutun olumsuzlukları sebebiyle bir daha aday olamayanlara kadar …

Ak Partide diğer tüm hareketlerden farklı olarak bir kişi ne kadar erdemli, ne kadar değerli ve ne kadar haklı olursa olsun Ak Partiden ayrılmışsa sıfırı tüketip eksi değerlenmiştir. Bir kişi de ne kadar ahlaksız ne kadar ayarsız ne kadar suçla anılır olursa olsun partiye bağlılığını ifa ediyorsa illa bir karşılık buluyor.

Ak Parti seçimler öncesi aday belirlemede temayül, anket ve parti üst yönetiminin değerlendirmesi gibi bir sürü prosedürle gönlümüze girmekte. Adaylar belirlenirken bir de bakıyorsunuz bu güzide partinin şehrimizdeki seçilmişleri parti içi güç dizaynını elinde tutmaya seferber olmuşlar. Parti ve aday onuruna yakışmayan her türlü hile ve desiseyle diğer adayları diskalifiye edip kendi adaylarını partiye dikte erme yoluna girmişler.

En garibi tüm bunlardan sonra kendi adaylarını seçtiremeyen bu seçilmişler seçilen adayların kendilerine saygı göstermesini, kendilerine omuz vermelerini, kendileriyle uyum içinde olmasını talep ediyorlar.

İlimiz milletvekili seçimlerinde bu olay ayyuka çıkmıştı. Adeta aday adaylarıyla dalga geçilmiş onların tüm gayretleri hile ve desiseyle alt edilmişti. Umutları onurlarıyla beraber ezilmişti. Hoş Ak Parti aday adayları da kendilerinin seçilecekleri o an dışında bu ayak oyunlarına hiç bir tepki gösterme olgunluğu sergileyememiş aksine kendi onurlarını ezen güçlere el pençe durarak omurgasızlıklarını ortaya koymuşlar. Yine de ben onların hakkını da savunmak zorunda hissediyorum.

Belli ki bu yaşanan rezaletler yetmemiş Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adaylığı için Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Metin Bulut’un ben daha ölmedim… şok açıklaması Facebook’a düştü.

Mahmut Rıdvan Nazırlı Vekilimize çok teşekkür ediyoruz. El altından bu konuda hem Elazığ adına hem Ak Parti adına çok omurgalı bir davranış sergileyip Metin Bulut Bey’i arayarak madem böyle bir şey var neden temayül yoklaması yapıldı diye sitem etmiş.

Ayrıca son günlerde fake hesaplardan Elazığ Belediyesini, bir çok birim müdürünü, bazı Elazığ’lı partili isimleri hedef alan ciddi suçlamalar. Bu suçlamalar ispat edilmiş değil ama iddialar yenilir yutulur cinsten de değil.

İddiaların odak noktasına baktığımızda belediyede ailenin yönetimi iddiası, kimin kimle yiyip, içip, oturup kalktığı dışında büyük projelerdeki el altı ortaklıkları, doğrudan temin yoluyla hakkından çok fazla kazançlar, sayıştayı, savcıları göreve davetler var.

Bunların hepsinin iftira olma olasılığı da var gerçek olma olasılığı da. Siyasette bu tür söylemlere, iddialara  verilecek cevap sözle değil belgeyle olmalı.

Doğrudan temin ihaleleri Belediyelerde işlerin sekteye uğramadan hızlı kararlarla yürümesini sağlasa da aylık ya da yıllık olarak bu işler  belgeleriyle yayınlanırsa halk ne yapıldığını görür belediye bu işin kamburundan kurtulur. Savcılıklara da iş kalmaz.

EBUAŞ ve Belediyeye bağlı diğer iştirak şirketleri Belediyelerin kapalı kutuları olmamalı. Onlarda da işlevselliğin hızlı olması öncelenmeli ama yapılmış işler ve uygulanmış prosedürler web sayfasında yayınlanarak halka bu yapılanları bir bir inceleme olanağı verilmeli.

Elazığ Belediyesinin söz verdiğimiz gibi kapsamında bütün projelerini gerçekleştirdiği söylenir bu çok büyük oranda doğru ama Elazığ Belediyesinin unutulmuş olan gündeme getirilmeyen bir projesi daha vardı. O da vaatler kitapçığında “ ŞEFFAFLIK “ adı altında bir başlık vardı.

Ak Parti ile Elazığ’ın hamuru bir birine çok benzer. Sanırsınız ki aynı topraktan mayalanmışlar ama yine de bu iddialar Elazığ’ı çalkalar. İddiaların mesnetsiz olduğu seçime kadar ispatlanamazsa Ak Parti Elazığ’da kaybedecektir. Bu da hem Ak Partiye hem Elazığ’a leke getirecektir.

Ben siyaset kurumlarında şeffaflığın ön plana çıkarılarak bu tür olaylara mahal verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Aksi durumda da sayıştay raporları ve savcılar bu işi anca paklarlar.

SAVCILIK MI? ŞEFFAFLIK MI?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin