RAMAZAN YILDIRIM

ŞÜPHELİ BİRLİKTELİKLER

Ne kadar iyi niyetle nasıl da masumca söylenmiş bir atasözü “ Birlikten kuvvet doğar. “

Şimdilerde öylemi “ Birlikte kimler var? Kimler kimlerle nasıl bir birliktelik içerisinde  asıl ona bakmalı.”

Yerelden genele, genelden ulusala olanları şaşkınlıkla seyrediyoruz.

Elazığ adeta eksiği ve gediği kalmamış harika bir şehir.  MHP, CHP, Ak Parti arasında birliktelik. Saadet ölü hükmünde İYİ Parti birindar ve yaralı hem bilinmiyor hala hangi bloğun maralı. Deva ile Gelecek bu gidişle ne iyileşecek ne de gelecek.

Gazze – İsrail Savaşında, Ülkelerin İsrail’e bakışında, Ülkemiz yönetim anlayışında, Şehrimin siyasi kulvarında hatta mahallelerimizin muhtarlık arayışında… Kimler kimlerle omuz omuza kol kola?

İsrail mallarını boykot edin diye yüksek ses tonuyla bizleri boykota davet eden ekranlar, boykot etkisini gösterdi diye bir sürü seri ilanlar… Hazin olan boykot söylemleri arasında ülkemizden İsrail’e giden gemi sayısını, gemilerimizin taşıdığı malların cinsini, çeşidini ve miktarını da ne öğrenebildik ne sorgulayabildik. Boykot daveti yapan tv kanallarımız  İsrail menşeli ürünlerin reklamlarıyla kasasını dolduruyorlar.

Güney Afrika Cumhuriyeti İsrail Büyük Elçiliğini kapatıp İsrail’i soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanına dava ediyor. Meksika ve Şili İsrail’i Uluslar Arası Ceza Mahkemesi’ne şikayet ediyor. İspanya ve İrlanda bizi kendilerine hayran bırakan bir üslupla Gazzeyi destekliyorlar.

Biz mahkemeleri izleyeceğiz demekle yetiniyoruz. Bir spikerimiz Starbucks bardağıyla programa çıktığı için toplumsal tepkiyle çalıştığı kanaldan kovuluyor ama Türkiye Futbol Federasyonu McDonald’s ile öncesinden sponsorluk anlaşmam var diyor.

Her koşulda ve her platformda İsrail’e katil diyoruz ama ticaret söz konusu olduğunda alttan alta cukkayı zulamıza indirmeyi marifet kabul ediyoruz.

DSÖ, Kovid yeni küresel hastalıklar. Dünyanın mührünü elinde tutan kan emici ölü sevici, genç ve çocuklara musallat olan cinsi sapıklar. Tüm şüphelere rağmen sorgulanamayan dehlizler, yer altı tünelleri. Vazgeçtim Gazze’li bedenleri. Bir türlü üstüne düşülemeyen çocuk cesetleri.

Hiç kimsenin hiçbir ahlaksızlığı sorgulamadığı bir dünya.

ŞÜPHELİ BİRLİKTELİKLER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin