YAŞAR KURŞUN

2. YARIDA SIKINTILI BİR ELAZIĞSPOR!

İlk yarıda kısıtlı imkanlar ile olsada, İlk 5 takım arasında yani play-off’da yer aldı, Elazığspor.
Taraftarlar olarak 2. Yarıda daha başarılı olacağız derken,
Elazığspor’un sezon başında isim ve forma sponsoru olan 3GenHolding battı haberini aldık ve şaşırdık!
Sezonun ikinci yarısında forma göğüs sponsoru Bitexen olacak diye kulüpten söylediler. An itibariyle Elazığspor’un isim sponsoru maalesef bulunmamaktadır!
Sonra,Elazığspor ‘un FİFA tarafından 3 sezon transfer yasağı geldiği haberleri, Ulusal ve Sosyal medyada yazıldı!
Fakat bu soru Elazığspor’un
Futbol Şube Sorumlusu Eyyüp Yıldırım’a sorulduğu zaman bambaşka bir cevap verdi.
Eyüp Yıldırım’ın açıklaması şöyle. “Kulübümüze FIFA tarafından yeni bir transfer yasağı getirildiği şeklinde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan haberler doğru değildir. Kulübümüze daha önce verilen transfer yasağı devam etmekte olup, kalıcı transfer yasağımız bulunmadığı için borç ödendiği taktirde transfer yasağımız kalkacaktır. Kulübümüzle ilgili yeni bir transfer yasağının söz konusu olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Şimdi bu açıklama ile sporseverler biraz olsa rahatlamaya çalışsa da,inşallah en yakın zamanda tahtayı açar, Elazığspor kulübü.
Bordo-Beyazlı takımın başarılı olması için, Sanayicisinden, bürokratlara ve STK’lara kadar herkesin ilgisi olmalı ve 2.lige çıkmak için herkes birşeyler yapmalı.
İsterlerse, tırnak ucu ile tutulur veya hatır gönül ilişkisi içerisinde mutlaka yapılır.
Kulüp yönetiminde yer alanlar o kulübü ayakta tutmak için yeri gelir kapı kapı gezerek para ve destek toplar, her kapıyı çalarlar ama hep hayal kırıklığı olur, ihtiyaç duyulanın yüzde biri veya onda biri ancak toplanır.
Şu bir gerçek ve ben de çok sık söyledim;
‘Başarı her şeyin anahtarıdır’
Başarılı bir takıma destek değil de ilgi çok daha farklı ve fazla olur.
Gerçi destek te başarı oranında artıyor ama yine de istenilen, beklenen düzeyde olmuyor.
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum.
Elazığspor bu sezon ilk yarıda Elazığı 3.lig’de en iyi şekilde temsil etti ama takım formalarında ikinci yarı fazla reklam olmayacak gibi! Aynı şekilde Stadyumda da fazla reklam görmedik.
Sporun en güzel tanıtım vasıtalarından biri olduğunu bir kez daha tekrarlamak istemiyorum, işte daha önce gördük, Elazığ’ın ismi Türkiye genelinde şuanki ismi Süper Ligde olduğu zamanlarda nasıl duyuldu.
Artık bu gerçeği herkes görsün ve bu takım sahipsiz bırakılmasın lütfen.
Evet güzel bir duygu Şampiyonluk.
2. Yarıda kendi evinde oynadığı ilk karşılaşmada, Amasyaspor’u uzatma dakikalarında zorda olsa 2 – 1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı Bordo-Beyazlılar.

Ama, bugün oynanan karşılaşmada ilk golü kalesinde gören ve sonra ne yaptığını bilmeyen Elazığspor, beraberlik golünden sonra atak oynaması düşündürücü. İlk 45 dakika sahada gezin, 2. Yarıda futbol oynamaya çalışan ve uzatmalarda olmazsa galibiyeti zor görürdü, Elazığspor!
Bugün oynanan futbol ile zorlu geçecek 3 haftada puan veya puanlar alması sürpriz olur!
TFF 3.lig’de 17. Hafta deplasmanda, Rize temsilcisi Pazarspor ile karşılaşacak. Elazığspor ilk yarıda kendi evinde bu takıma ilkez 1-0 mağlup olmuştu!
18. Hafta kendi evinde Turgutluspor.
19. Hafta deplasmanda Batman Petrolspor A.Ş ile karşılaşacak olan Elazığspor’un topladığı puanlar ile lige apayrı bir renk verecek.
Ve inanıyorum ki bu takıma sahip çıkılır, destek verilir ise önümüzdeki sezon önce, 2.lig ve birkaç sezon sonra bu takım 1. Ligde ve hatta Süper Ligde olur, bunuda kalben söylüyorum.
Saygılarımla…

2. YARIDA SIKINTILI BİR ELAZIĞSPOR!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin