YAŞAR KURŞUN

CANIM TÜRKİYE’M

Bu yazımı 14 Mayıs pazar günü kalemi elime alıp yazmaya çalıştım.14 Mayıs pazar günü yapılan seçimin sandık sonuçları kesin olarak açıklanmamış ve sonuçların ne olacağı merakla bekleniyordu!
Yaşlı amcalar ve teyzelerin seçimden önce söyledikleri o anlamlı güzel sözlerini hiç unutamıyorum “ O parti veya şu parti değil, canım Türkiye’m Kazansın” derken, kalben dua ettiğini hissettim. Bu hisle de bu başlığı koydum. Çünkü tam olarak bütün kalbimle hissettiğim şey budur.
Çünkü bu başlık hepimizin ortak temennisi ve duasıdır.
Başka, Türkiye yok sözü hep içimi titretmiştir değerli okurlarımız.
Peki, bu kaygı mıdır sadece içimi titreten?
Elbette değil…
Konu komşu, dost, akraba arkadaş seçim kampanyası süresince zaman zaman yüze bakılmayacak sözler söyledi. Elden gidenin insanlık olması, ağzımızın ayarının bu kadar çok bozulmuş olması gerçekten çok üzücüdür bence.
Seçimin kampanya sürecinde, Etkilendiğim bir hadis, ayet paylaştığım zaman şucu, veya bir resim koysam bucu, televizyonda izlediğim diziler ile ilgili bir paylaşım yaptığım da “sen de onlardanmışsın” gibi sözleri duymak gerçekten çok üzücüydü. Oysa seçim kampanyası başladığı günlerde her partinin vekil adayları her mahalle ve sokakları dolaşıyorlar ve herkesi konuşmalarına davet ediyorlardı.
Sen istersen gidersin, istemezsen gitmezsin.
Zaten herkesin kafasında oluşturduğu ve sevdiği bir parti mutlaka vardır.
Dinimi, vatanımı, geleneğimi, sevmek için hiçbir siyasi partiye ihtiyacım yok diyebilirim de.
İhtiyacımız olan tek şey siyasi partilerin bu ilkeler ışığında üretecekleri hizmet ile yarışması, bu ülkenin bir vatandaşı olarak bu hizmeti adil ve eşit almak, mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye’de yaşamak herkesin en büyük arzusudur.
Bundan gayrı bir derdimiz olabilir mi?
“Sana mı düştü tasası herkes birbirine kırıcı sözler söylüyor” dedi bir arkadaşım.
Zaten bu sürü psikolojisi değil mi bizi mahveden!..
Hepimizin birbirimize ihtiyacı olduğuna inanamadık bir türlü.
Ben yazımı yazarken de henüz seçim sonuçları kesinlik kazanmamıştı.
Sadece canım Türkiye’m kazansın diye diye sonuçları ve yorumları takip ettim arkadaşlar.
Elbette seçimin bir kaybedeni ve kazananı olacak.
Ama benim gönlüm şunu istiyor; Ülkem kazansın, memleketim kazansın, sağduyu kazansın. Bir seçim sonucu olarak çocuklarımızın geleceği kazansın ve biraz da olsa insanlık kazansın.
Canlarını feda eden tüm şehitlerimizi düşünerek, gereğini yaparak, güçlü ve mutlu bir ülkeye uyanma hakkımız kazansın. Vicdan yastığında rahat uyku hakkımız kazansın. “Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal” kazansın. Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür olmayı başarmış milletimiz kazansın.
Ülkemiz ve memleketimiz için biriktirdiğimiz tüm güzel niyetler ve alnından ter dökülen çabalar kazansın. İnsanımızı ayrıştırmayan adil bir düzen kazansın.
Ve tercihimiz ne olursa olsun canım Türkiye’m kazansın derim.
“Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü söyleyen(Mustafa Kemal Atatürk) yıllar öncesinden ne güzel söylemiş.
Yine Asr suresinden öğrenilecek tek bir şey var; zamana saygı duymak, bir günün daha vakit öldürerek geçip gitmesine izin vermemek.
Zaman hepimize şahitlik edecek.
Ve hayat çok hızlı akıp giderken, 14 Mayıs seçim sonuçlarının ülkemize ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden diliyorum. Hep birbirimizi acımasızca eleştirdik, tercih hakkımızı kullandığımız bir hürriyetimiz olduğu için biraz da şükretmek lazım.
Bir de yüz yüze bakacağını unutmayalım değerli okurlarımız. Şimdi seçim atmosferini bir tarafa koyup, bizleri gülümsetmek için komik bir fıkra ile yazımı sonlandıracağım…
Kayserili’nin eşi ölmüş,
Gazeteye gitmiş, en ucuzundan standart bir ilan vermek istemiş.
Önüne konan kağıda istediği ilanı yazmış:
‘Ayşe’yi kaybettim üzgünüm.’
İlan görevlisi ilanı görünce uyarmış,
‘İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz, üç kelime daha hakkınız var’
Kayserili ‘aynı paraya mı?’ demiş.
Görevli ‘evet aynı paraya’ diyince;
Kayserili üç kelime daha eklemiş:
‘Satılık Toyota var!’
Saygılarımla…

CANIM TÜRKİYE’M

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin