Hep net konuşurum. Bu bazıların hoşuna gider, bazıların gitmez. Ama hep gördüğüm ve bildiğim her şeyi, “NET” olarak yazmaya devam edeceğim.
İki sezon önceki Elazığspor ile şimdiki Elazığspor arasında büyük fark var değerli okurlarımız.
İki sezon önce 3. Ligde varolma savaşı veren Çimentaş Elazığspor, bugün ilk üç içinde ve Şampiyon adaylarından birtanesi.
Nesine 2.Lig Kırmızı Grupta 17 haftalık maç maratonunda son 3 haftada pekte fazla başarılı maçlar oynayamadı!
Nesine 2.Lig Kırmızı Grupta 15. Hafta, Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalması futbol adına fazla birşey olmasa’da alınan 1 puan hiç yoktan iyidir.
Sonra, kendi evinde İstanbul temsilcisi Beyoğlu Yeni Çarşı spor müsabakasında 2-0 önde götürdüğü karşılaşmada, ikinci yarıda 2 gol yemesi hiç akıl işi değildi!
Her iki karşılaşmada futbolcuların topu ayakta tutmaması ve gol atmak istememesi düşündürücü değerli sporseverler!
Evet,Nesine 2.Lig Kırmızı Grupta ligin 17. Haftasında deplasmanda ligin dibine demir atmış ve ligden çekilmeyi bile düşünen, Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş ile karşılaştı Çimentaş Elazığspor.
İlk yarıda mutlaka atılması gereken gollerini havaya çeken futbolcuların halleri evlere şenlikti değerli sporseverler! İkinci yarıda biraz daha istekli oynayan ve attığı golün üstüne yatan Çimentaş Elazığspor, ilk yarının son müsabakasında Mersin İdmanyurdunu 3-2 mağlup edip 3 puanı almasını bildiler Bordo-Beyazlılar…
Nesine 2.Lig Kırmızı Grupta, Çimentaş Elazığspor 17 Haftalık periyotta, 9 galibiyet, 5 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 32 puan ile 3. Sırada yer aldı. 30 gol atıp, 19 gol yiyen Çimentaş Elazığspor artı 11 gol averajla ilk yarıyı tamamladılar…
Evet…
Futbol tüm spor dalları içinde halka en çok mal olmuş spor dalıdır ve “futbol asla sadece futbol değildir”. Futbol her kesimden insanı birleştiren, statüsü ne olursa olsun herkesin zevk alabildiği, eğlenebildiği bir spor dalıdır. Popüler kültürün kuşkusuz en önemli unsuru olan futbolu bu denli güçlü yapan asıl etken ise sahip olduğu taraftar kitlesidir. Günümüzde taraftarlık bir toplumsal varoluş biçimi ile birlikte toplumsal bir kimlik haline dönüşmüş durumdadır.
Bir takım ruhu ile özdeşleşen taraftarlar başarılı olma hissini takımları aracılığıyla yakalamaktadırlar.
Taraftar varsa takımda vardır değerli okurlarımız!
Heyecan, tutku, sevinç, üzüntü, kimlik, bağlanma, beklenti vb. eğilim ve duygular futbola özel biçimde ortaya çıkmaktadır. Futbol taraftarlığı manevi bir bağlılıktır ve kimlik işlevini yerine getirmektedir.
Türkiye’ de şehir takımları,taraftarı ile daha farklı olur. Nesine
2.Lig Kırmızı Grupta 7 tane il takımı vardır…
1- Çimentaş Elazığspor
2- Motolux 68 Aksarayspor
3- Diyarbekirspor
4- Artı Değer Vanspor F.K
5- Karaman F.K
6- Giresunspor
7- Mersin İdmanyurdu A.Ş
Evet, bu İl takımları liglere daha renk vermektedirler.
Elazığspor tarihi, taraftarları ve toplumsallaşma düzeyi ile bir şehir takımı olma niteliğine sahiptir. Elazığsporlu olmak bir kimlik ifadesidir. Elazığ ’ da alt kimlik grupları çok kültürlü bir yapının bir parçası olsalar da, bir üst kimlik olarak Elazığspor her zaman benimsenmiştir. Elazığspor her futbol takımında olduğu gibi başarıları, başarısızlıkları, yönetsel sorunları, ekonomik çıkmazları, alt yapısı, vb.
Türk futbolunun son 10 yılda ekonomik ve finansal potansiyelini, sportif başarı dinamiğine dönüştüremediği için tüm kulüpleri büyük ölçekte finansal zorluklara sürüklemiş durumda. Elazığspor’ un ekonomik, finansal ve sportif başarısı önündeki tüm faktörler ayrıntılı olarak ele alınmalı, özellikle finansal yetersizlik Elazığspor’un rekabet gücünün niceliksel ve niteliksel olarak artması önünde en büyük engel durumundadır. Tüm kulüplerde olduğu gibi Elazığspor içinde ekonomik, finansal ve sportif kaynakların etkin ve verimli kullanımına ilişkin olarak sürdürülebilir bir futbol kulübü felsefesine ihtiyaç var.
Futbol sezonuna tahvil edilmiş başarı endeksli bir başarı hikayesinin yeniden yazılmasına neden olmakta. Elazığspor’un bu sezon yakaladığı sportif başarıya tüm gakgoların destek sunması ve sahip çıkması gerekiyor. Unutmayalım ki futbolda başarı tam bir takım oyununa ve kolektif bir ruha ihtiyaç duymaktadır.
Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta, 2024-2025 Futbol Sezonuna yeni bir yönetim ve yeni bir umut ile başlayan Elazığspor’un kamuoyuna yansıyan pek çok sorunla baş ederek yoluna başarı ile devam ettiği ve Elazığspor’un gerçek yeri olan Trendyol 1.Lige inşallah çıkar. Elazığspor’u ve Elazığ’ı seviyorum.
Dün olduğu gibi bugün de Elazığspor’a destek olacağız. Bu şehir bizim bu takım bizim.
Bu şehrin havasını soluyan suyunu içen ekmeğini yiyen herkesi takımına destek vermeye davet ediyorum ve 2. Yarısı 19/01/2025 pazar günü Karaman F.K müsabakasında İlk göz ağrımız Elazığspor ‘a canı gönülden başarılar diliyorum.
Saygılarımla…