YAŞAR KURŞUN

ELAZIĞSPOR VE PLAY-OFF

Geçenlerde yazmıştım, Elazığsporumuz, Pazarspor, Turgutluspor ve Batman Petrolspor  A.Ş müsabakalarından alınacak puanlar ile lige renk katacak.

Evet, çok şükür bu zorlu karşılaşmalardan puanlar aldı, Elazığspor.

TFF 3.lig 2.Grupta, 19. Hafta deplasmanda oynadığı, Batman Petrolspor A.Ş karşılaşmasında ilk yarı, Elazığspor ‘un 1 – 0 üstünlüğü ile bitsede, ikinci yarıda, Batman Petrolspor A.Ş beraberlik golünü attı. Gönül isterdi, bu zorlu deplasmandan 3 puan ile dönelim ama olmadı ve 1 puanda, play-off için iyi bir sonuç.

Play-off sıralamasında takımlarının mücadelesinde galibiyet ve beraberlik çok önemliydi. Ancak puan veya puanlar kadar, rakiplerin puan kaybetmesi ‘de önemliydi.

13 maçtır mağlup olmayan,Bordo-Beyazlı takım için son iki haftada çok önemli.

Kendi evinde, 3. Lig 2.Grupta 20. Hafta Ergene Velimeşespor ile karşılaşacak ve sonra deplasmanda Silifke Belediyesporla ile oynayıp , 22. Hafta Bay geçecek!

Bu iki maçtan elde edilecek galibiyetler play-off’da yerini sağlamlaştırmış olacaktır.

Bay geçtiği zaman Elazığspor ‘un rakiplerinin puan almaması ve kalan 8 haftada Elazığspor’un alacağı puan ve puanlar kaderini belirleyecek.

Hep deriz,”1-0 olsun bizim olsun” lafını çok kullanırız futbolda. Çünkü ligin sonuna doğru giderken alınan her puan altın değerindeyken artık skordan ziyade alınacak galibiyetler çok önemli.

Bu nedenle kalan haftalarda şahsen güzel oyundan ziyade sonuca odaklanmış bir Elazığspor görmek istiyorum.

Çünkü maç bitince taraftarlar arasında güzel oyun bir süre konuşulsa da lig sıralamasında tabelada yazan skorlar etkili oluyor.

Bordo-Beyazlı takım yakaladığı olumlu istatistiği de göz ardı etmeyelim.

Elazığspor ‘un güzel bir başarı göstererek

İkinci devre mağlubiyet yüzü görmeyerek yoluna devam ediyor…

Bu da aslında play-off potasında yerini sağlamlaştırmasına katkı oluyor. Kısacası, TFF 2. Lig’e yükselme hedefine ulaşmak için ciddi bir grafik yakalandı.

Kalan maçlara bakarsak eğer, 3 puan ve puanları alırsa mutlu sona ulaşır sezon sonunda.

Ancak ligdede alınacak en yüksek puanla normal sezonun tamamlanması lazım.

Lig sıralamasına baktığımızda aslında puanların ne kadar yakın olduğunu görebiliyoruz.

Yani iki maçta alınacak galibiyetlerle şuan Play-off’da çok farklı hedefleri olan takımlar olabilir.

Sözün özü; Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz gerçeğini dile getirdikten sonra kalan maçlara baktığımızda özellikle iç sahada alınabilecek puan çok önemli.

Burdan da taraftar gruplarına da seslenmek istiyorum. Ligde maçlar böylesine zorlaşmışken taraftar gruplarının birliği sağlayıp tek ses olması gerekir. Tribünler doluluk oranları süper ligde ki takımlardan daha fazla olmasına rağmen tribünlerin ayrık ve bireysel olması atmosfer oluşmasını engelliyor. Elazığspor taraftar gruplarına bu sezon büyük bir görev düşmektedir. Tribün birliğini sağlayıp tek ses oluşturarak, Elazığsporumuzun 12. oyuncusu taraftarlarımızın olması gerekmektedir.

Burada rakiplerin ne yaptığı da önemli ama öncelik hedefi kendi maçlarını kazanmak olmalı, Elazığspor’un. Bence imkansız değil.

Sadece hedefin yalnızca 2.lige çıkmak olduğunu unutmamak ve sahada 90 dakika iyi bir mücadele sergilerse, Bordo-Beyazlılar bu sezon 2.lige çıkar.

Saygılarımla

ELAZIĞSPOR VE PLAY-OFF

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin