YAŞAR KURŞUN

FHGC SEÇİMLERİ YAPILDI

Merhum büyük Lider, Mustafa Kemal Atatürk’ün basın için söylediği bir söz ile başlayalım bu haftaki köşe yazımıza.

“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

Evet…

Basın, o ilçenin veya ilin gözü ve kulağıdır değerli okurlarımız.

Hafif hafif yağan kar ile Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezine, FHGC seçimleri için gittik.

26.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinde büyük bir katılım ile yapıldı.

Başarılı 2 dönem başkanlığını yaptığı, Fırat Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Semih Erdem’e yapmış olduğu birçok çalışmalardan dolayı yürekten teşekkür ediyorum.

Semih başkan, beyefendiliği, görev aşkı ve basın camiasının gelişmesi için elinden geleni yaptı.

Kısıtlı imkanlara rağmen gençlere ve hangi düşüncede olursa olsun ayırım yapmadan kapısını tüm meslektaşlarına açtı.

Değerli başkanım Semih Erdem 6 yıl görev yaptı ve bu süreçte, cemiyetin yerini taşımış ve bununla birlikte Basın sitesinin yapılması için Ankara’ya giderek siyasiler ile temaslarda bulunmuşlardı. Türkiye Gazeteciler Konferedasyonun 81 ilden gelen Cemiyet Başkanları ile farklı illerde 3 ayda bir yaptığı toplantılara düzenli olarak katılarak, Elazığ’ı başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Gelelim, FHGC başkanlığının seçimlerine.

Seçim olmadan önce, Serkan başkan ile uzun bir telefon konuşmamız oldu. Sağolsun benimde fikirlerimi almak istedi.

-Bende öncelikle yeni yüzlerin olması az sayıda tecrübeli gazeteci abiler ve işini seven genç gazeteci kardeşlerimiz ile bir listeyi yaparsınız dedim.

Liste çok önemlidir…

Örneğin; Elazığspor’u düşünelim, şuan takımı sırtlayanlar tecrübeli kaleci Hakan Canbazoğlu, Mesut Saray ve Bahattin Köse’dir.

Tabi bunun yanında genç futbolcu kardeşlerimiz ile şuan, Play-off’da yerini almaktadır.

Bu örnek gibi,

FHGC başkanlığının seçimlerinde başarılı olmak için böyle bir taktik olması gerekir dedim.

Ve seçimi birbirinden değerli arkadaşlar ile kazandık…

Yönetim Kurulu(Asil):

Serkan Gürtürk, Vedat Yetik, Kamil Can Kılıç,Suat Öztürk, Nursel Şengezer,Mustafa Uç, Melisa Coşkun

Denetim Kurulu (Asil): Sezai Akın, Tuba Kınış, Fırat Öztürk

Disiplin Kurulu (Asil):

Yaşar Kurşun, Coşkun Kamaç, Aydın Yorat.

Tekrar hayırlı olsun diyelim ve bu arkadaşlar ile 3 yıl başarılı olmak için gece,gündüz çalışıp, ellerinden geleni yapacaklar inşallah…

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin Kuruluşundan bu güne kadar Şair Şeref Tan, Bedrettin Keleştimur, Murat Kuşçubaşı, Eşref Turan, Celal Şener, Rıdvan Kaya ve Erkan Köse, Mehmet Topal ve Semih Erdem bulunmuşlardır. Hayatını kaybedenleri,

Rabbim rahmet eylesin, Hayatta olan başkanlarımıza,  Rabbim sağlıklı ömürler versin.

FHGC yeni başkanı,

Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk, 15 yıldır basın camiasının içinde.

1982 Elazığ doğumlu olan evli ve bir erkek bir kız çocuk babasıdır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Erzurum, Diyarbakır ve Elazığ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti en eski cemiyetlerdir.

Şimdi, Doğu ve Güneydoğu Anadolunun bu 3 eski cemiyetlerinden birisi olan FHGC tanımaya çalışalım değerli okurlarımız…

21 Nisan 1988 tarihinde kurulmuştu, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti.

Elazığ, Tunceli, Malatya, Bingöl ve Muş illerinde görev yapmakta olan gazetecilerin herhangi bir meslek örgütleri yani cemiyetleri daha önce bulunmamaktadır. Yukarı Fırat Havzasındaki bu şehirlerde görev yapan, Elazığlı gazetecilerden Mehmet Topal, birkaç gazeteci arkadaşı ile birlikte bir cemiyet tüzüğü üzerinde çalışma yaparak cemiyetin kuruluşunun ilk adamını atmışlardır.

Elazığ medyasının o dönemdeki 4 yerel gazetesinin çoğunluğunun katılımı ile kurdukları cemiyetin adını Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak koyarlar.

Gazeteci, Mehmet Topal, Elazığ’ın önde gelen medya kuruluşlarından, Uluova Gazetesinden Aydın Meral, Nurhak Gazetesinden Ahmet Kaya, Turan Gazetesinden İsmet Turan ve Şeref Tan,  Elazığ Gazetesinden Şükrü Kacar ve Coşkun Bingöl ile birlikte, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinin Kurucu Yönetim Kurulu olarak görev alırlar.

Altı aylık müteşebbis dönemde başkanlığa getirilen Mehmet Topal, ilk Genel Kurulda Başkanlığa seçilir. Bir dönem sonraki dönem seçiminde de teveccühler yine Başkan Mehmet Topal’dan yana olur. Bu dönemlerde cemiyete Malatya, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinden de gazetecilerin katılımları olur. Tüzüğünde; Kurulan ve kısa adı “FHGC” olan derneğin Adı, “Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Derneği” dir.

Derneğin merkezi Elazığ’dır ve dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir.  Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekte sürdürülecek çalışma, konulan ve biçimleri ile faaliyet alanı ve amacı, İnsan haklarının korunduğu, özgürlükçe ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, millî demokratik laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde,  düşünce iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkını hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanabilmesinin yolunu açmak, basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların ve onların bağlı bulundukları kurumların hak ve menfaatlerini koruyarak geliştirmek, basın, yayın, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal ve refah düzeyinin katkıda bulunmaktır.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti de Elazığ başta olmak üzere bölgemizi de Türkiye’de başarıyla temsil ediyor.

Ayrıca Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu” Platform üyesidir. Her dönem başkanlar bu federasyonda cemiyeti temsil etmektedir.

Başkan, Serkan Gürtürk  ve ekibinin

İyi çalışıp, gazeteci arkadaşların mutlu olduğu, FHGC’nin örnek olması ve diğer 2 tane daha olan Gazeteciler Cemiyetinin aynı çatı altında toplanması ve birlik beraberlik içinde olması dileğimle.

Saygılarımla…

FHGC SEÇİMLERİ YAPILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin